FC Tempo Praha

Muži B: Skvělý výkon v Třeboradicích

15.5.2014 14:34   Ondřej Stejskal  

Benfika podruhé na jaře zvítězila.

V šatně panovala skvělá nálada, bylo krásné počasí, milimetrově přesně zastřižený trávník, takže skvělé podmínky k fotbalu.

Od prvních minut se oba dva celky snažily hrát fotbal, takže hra se přelévala z jedné strany na druhou. Pro diváka velmi atraktivní utkání s mnoha šancemi na obou stranách. Ale přeci jenom aktivnější byli hosté, když několikrát zachytili přihrávku soupeře a Kuba Hurka běžel třikrát sám na gólmana, jenže nedal. Tohle nás mohlo mrzet, když o několik chvil později vyrazili do rychlého brejku borci z Třeboradic, jen skvělý zákrok gólmana Koudelky nás zachránil. Poté Stejskal zahrával rohový kop, který odhlavičkovali domácí obránci zpět k němu, ten chytrým lobem přehodil gólmana, jehož na čáře zastoupil obránce, který však jen hlavičkoval do břevna a balon se odrazil k úplně volnému Dedkovi, pro kterého už nebyl problém doklepnout do prázdné brány. Myslím si, že Petr si vzpomněl na minulý týden, kdy z podobné pozice přestřelil bránu, ale Petr pilně trénoval na tréninku a tato práce přinesla vytoužené ovoce. Paradoxem je, že Tempáci měli 49 gólových šancí za celý zápas, ale proměnili jen standardní situace. Poté opět Stejskal kopal rohový kop, ke kterému se dostal hladový Jirka Nechvíla a protlačil do brány jak míč, tak sám sebe a ještě gólmana. Poznámka pro pokladníka (první gól v sezoně). Takto skončila první půle a Tempáci šli do kabin spokojeně.

Druhá půle byla na chlup stejná, Tempo neproměňovalo šance a mohlo být za to potrestáno, ale střelecká smůla se tentokrát lepila na kopačky domácímu týmu. Když v 70. minutě byl faulován ve vápně Zeman a odborník na pokutové kopy Stejskal bezpečně proměnil, bylo to už 3:0 a bylo rozhodnuto. V tomto zápase se do hry zapojila naše staronová posila Honza Škopek, který odehrál velmi slušných 20 minut. Poznámka pro pokladníka (1. start v sezoně 200 Kč).

Tempo potvrdilo svojí skvělou formu a vyhrálo na hřišti Třeboradic zaslouženě, teď nás čeká tým Junioru, takže bych vás chtěl pozvat na tento zápas, který se odehraje v neděli 18.5.2014. Přijďte se podívat na dobrý fotbal.

Zápasy:

SK Třeboradice B - FC Tempo Praha B 0:3 (0:2)