FC Tempo Praha

U10: Více klidu v zakončení

13.6.2014 12:27   Michal Zemjánek  

Za utkání na Slavii dostal velkou pochvalu Václav Pěknic.

Ve středu odpoledne jsme odehráli poslední mistrák sezony na hřišti Slavie. Před zápasem jsme se obávali obrovského vedra, ale příroda se slitovala a poslala na nás mraky a vítr, který vzduch trochu pročistil.

Předně musím trochu pokárat rodiče a to kvůli srazu. Prosím o dodržení času, který píšeme v nominaci a to hlavně u zápasů hraných na venkovních hřištích. Společně pak odcházíme do šaten, kde už klukům u převlékání říkáme něco k zápasu a je potřeba, aby zde byli všichni a pak společně odcházíme na hřiště, kde se musí kluci rozhýbat a naladit. Není možné čekat na opozdilce a ubírat tak ostatním klukům čas na rozehrání. Vždy bychom měli být dostatečně dlouhou dobu na hřišti před začátkem zápasu.

Za předvedený výkon dnes musím kluky moc pochválit. Moc se mi líbilo, že už se klukům nepodlamují kolena ze zvučného soupeře jako v minulosti a neslyším věty typu: to zase dostaneme, to máme určitě prohrané atd. K dnešnímu zápasu kluci přistoupili velmi svědomitě, po celý zápas dodržovali pokyny, makali, co jim síly stačily a hlavně přidali spoustu fotbalovosti. Před celou kabinou jsem dnes pochválil Vencu Pěknice a řekl jsem mu, že dnes odehrál doposud životní zápas. Tak obrovskou chuť a zapálení do zápasu jsem u něj ještě neviděl a kdybych měl dnes klobouk, tak ho před ním smeknu. Po celý zápas piloval na levé straně ať už vepředu nebo vzadu, skvěle zastavoval útoky slávistů a předvedl v zápase snad 40 ukázkových zasekávaček a kliček.

Nechci chválit jen Vencu, ale dnes kluci váleli všichni. Hráli jako tým, makali dopředu i dozadu. Nebýt třetí čtvrtiny, kde jsme fyzicky polevili, tak byl výsledek o mnoho přijatelnější. Ještě je trochu potřeba přidat v zakončení, kdy to chce trochu klidnou hlavu. Dnes kluci přidali i na důrazu, neviděl jsem nás padat po soubojích a Bery přidal i trochu vůdcovství a kluky dirigoval. O budoucnost týmu obavy nemám, je potřeba přidat na fyzičce a snad nás čekají lepší zítřky.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 32:4