FC Tempo Praha

Muži A: Tempo ovládlo souboj nováčků

25.8.2014 20:40   www.fotbalpraha.cz  

Kolovraty odjely ze Lhotky s pěti inkasovanými brankami.

Na Kolovraty to fotbalisté Tempa umí. Souboj dvou nováčků Pražská teplárenská přeboru vyzněl jasně pro domácí Tempo, které vyhrálo 5:0! Navázalo tak na jarní zápas ze hřiště soupeře, kdy ještě v I. A třídě triumfovalo 6:1. Oba celky mají zcela odlišný start: tým trenéra Libora Kollera dal ve dvou zápasech už 10 gólů a získal 4 body. To Kolovraty jsou na nule v kolonce bodů i vstřelených gólů. Samy navíc devětkrát inkasovaly.

Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak lehké to pro Tempo v sobotu nebylo. Za stavu 0:0 šel hostující kapitán Podskuba sám brankáře Kuchaře, ale neprostřelil ho. Stejný souboj se opakoval ve chvíli, kdy mělo Tempo jednogólovou výhodu. Kuchař ale Podskubovi lapil penaltu. Pak domácí přidali druhý gól a soupeř odpadl.

"V prvním poločase jsme byli lepším týmem. Hráli jsme aktivně, ale Tempo nám dalo lekci z produktivity,“ litoval Jindřich Všetečka mladší, který dělá otci v Kolovratech asistenta. "Od stavu 3:0 už to byl z naší strany jen zmar. Musíme si z toho zápasu vzít ponaučení. Takhle to dál nejde.“

Kolovraty přišly také o dva vyloučené hráče. V Pražská teplárenská přeboru, kam se dostaly poprvé v historii klubu, se jim zatím zle nedaří. Skóre 0:9 ze dvou zápasů a před sebou utkání se silnou Přední Kopaninou... "Vypadá to s námi špatně, dostali jsme hromadu gólů a žádný jsme nedali. Musíme se zlepšit v defenzivě i ofenzivě," burcuje Všetečka.

Tempo si naopak užívá příjemný rozjezd soutěže, do které se vrátilo po roční pauze v I. A třídě. V úvodním kole přišlo o výhru v Třeboradicích až v posledních vteřinách - přivezlo divokou remízu 5:5. Tentokrát hladké vítězství doma. I tak na výkonu trenér Koller našel chyby. "V prvním poločase jsme vzadu hráli příliš benevolentně. Naštěstí Honza Kuchař chytil penaltu v ten nejdůležitější okamžik. Kdyby to bylo 1:1, byl by zápas otevřený. Místo toho jsme vzápětí dali na 2:0," hodnotil Koller. „Zápas se zlomil třetím gólem. Pak se kluci uvolnili a dohrávali jsme to.“

Nejlepší hráč Tempa: Jaroslav Klouček
Nejlepší hráč Kolovrat: Ondřej Malíček
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Geissler (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 5:0 (2:0) Video ze zápasu