FC Tempo Praha

Muži A: Za sedm bodů do čela

31.8.2014 21:57   www.fotbalpraha.cz  

Tempo si ve třetím kole poradilo s rezervou Admiry.

V úvodním kole Tempo nešťastně ztratilo tři body v Třeboradicích, když domácí vyrovnali v poslední minutě. V minulém kole doma jasně přehrálo Kolovraty a teď si poradilo s rezervou Admiry. Výsledek? První místo na skore před Královicemi. Jedenáctka domácích, prošpikovaná mladíky, dokázala potrestat chyby defenzívy hostů a vypracovala si tříbrankový náskok. Když šli hosté navíc po hodině hry do deseti, bylo rozhodnuto.

Úvodní oťukávání skončilo po patnácti minutách. To domácí poprvé nachytali v nedbalkách střed obrany hostů a Nwogu měl cestu k brance otevřenou, zamířil však vedle branky. Za tři minuty si to domácí zkusili podruhé. Opět se středem hřiště dral do šance Nwogu, Lupínek mu míč ukopl v poslední chvíli na roh. Třetí pokus už vyšel. Ve 22. minutě P. Geissler přihrávkou na střed hřiště vyslal do otevřeného prostoru Nwogu a ten už zamířil přesně k tyči - 1:0.

Až ve 27. minutě vyslali první střelu na branku hosté, ale míč z kopačky Bergera našel jen rukavice golmana Varechy. Zbytek poločasu byl plný nepřesných přihrávek a většina akcí končila ještě před šestnáctkami.

Zápas se lámal v úvodu druhého poločasu. Ve 48. minutě spáchal další chybu na středu obrany hostů D.Němec, míč mu proklouzl za záda a P.Geissler vydařeným dloubáčkem přehodil vybíhajícího Jungra a bylo to 2:0. Vzápětí se Nwogu lehce prohnal opět kolem D.Němce, zakončil však slabou střelou, se kterou neměl Jungr problémy.

Ty mu jeho spoluhráči v obraně připravili v 53. minutě. Opět propadl střed hostující defenzívy a Nwogu špičkou kopačky prostřelil Jungra potřetí. Kalich hořkosti si hosté vypili do dna v 60. minutě. Stále stejný scénář v prostředku hřiště. Nwogu prostrčil míč mezi obránci na rozeběhnutého Kloučka a toho před vápnem rukama stáhl k zemi Kurčík. Ten byl na hřišti pouhých šest minut, když po třetí brance nahradil D.Němce. Nemohlo následovat nic jiného, než červená karta a přímý kop domácích. P. Geissler svou střelu však poslal jen do míst, kde stál připravený Jungr.

Domácí pak lehkomyslně několik dalších šancí zahodili, aby nakonec sami nabídli čestný úspěch hostům. Do té doby vynikající dirigent domácí obrany Netušil v 85. minutě poslal míč přímo na kopačky Mustedanagiče a ten si se svým sólovým nájezdem na Varechu poradil.

Hlasy trenérů:

Libor Koller (Tempo): Dneska určitě spokojenost. Už třetí zápas jsme hráli s jiným složením v obraně. Pořád to nějak dáváme dohromady. Třináctý hráč vlastně přijel až na druhý poločas. Kluci mě svým výkonem mile překvapili.

Robert Rambousek (Admira B): První poločas jsme si nechali dát laciný první gól. Pak jsme měli nějaké šance, ale bohužel jsme gól nedali. Hned po přestávce jsme domácím další hrubou chybou nabídli druhou branku. Pak i třetí. Je tam nedůraz ve vápně. Někteří hráči asi na přebor nemají. Ti, co vykopali postup do 1.B. i 1.A. třídy, si to nemyslí, ale realita je jiná. Takhle to dál nejde, budeme to řešit. Dneska to bylo opravdu hodně špatné.

Nejlepší hráč Tempa: Michal Netušil
Nejlepší hráč Admiry B: Jiři Hergesell
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukáš Tománek (Tempo)

Fotogalerii z tohoto zápasu od Ondřeje Hanuše najdete ZDE.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha B 3:1 (1:0) Video ze zápasu