FC Tempo Praha

Muži A: Třetí prohra v řadě

6.10.2014 22:31   www.fotbalpraha.cz  

Tempo prohrálo derby v Cholupicích o dvě branky.

V souboji nováčků potvrdily Cholupice dobrou formu z minulého kola a bez velkých problémů přehrály Tempo, soupeře ze stejné městské části. Oslavný taneček po vstřeleném gólu předvedli domácí hráči dvakrát. Výhrou a ziskem šestnácti bodů se posunuly na vynikající čtvrtou příčku. Tempo naopak utrpělo třetí prohru v řadě a v tabulce je jedenácté.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a po deseti minutách poprvé ohrozili hostujícího Kuchaře. 
U zrodu akce byl R. Janoušek, který na pravé straně vyslal kupředu Neveršila, ten pak od brankové čáry odcentroval a Honka z několika kroků nedokázal balón protlačit za gólmanova záda.

Vzápětí, po parádní Pecharově uličce, se ještě v tutovější šanci objevil Dombi, měl před sebou už jen padajícího Kuchaře, jenže míč napálil vedle pravé tyče do zámezí. Přitom část domácích příznivců už měla ruce nad hlavou v domnění, že Dombi trefil do černého. Bohužel se tak nestalo a bezbrankový stav na ukazateli se neměnil.

O chvíli později zase na druhé straně zkoušel postřeh domácího Nigoše dalekonosnou střelou Klouček, jenže ta se nakonec mezi tyče nevešla. Při dalším útoku hostů se až k brankové čáře dostal s míčem Nwogu, prudce odcentroval, avšak vracející se Srba odvrátil hrozící nebezpečí na roh.

Po půlhodině hry, přesně ve 31. minutě zachytil krátký Kuchařův odkop od branky Pechar, hlavou prodloužil balón na kopačku Honky a ten jej prostrčil k nabíhajícímu R. Janouškovi. Domácí ostrostřelec pak opět dokázal, že to v noze má. Jeho výstavní trefa nad vybíhajícím Kuchařem otevřela skóre zápasu - 1:0.

V závěru poločasu mohl přidat druhý gól domácích Srba, když si šikovně naběhl na kolmou přihrávku Bábovky, jenže Kuchař byl proti a nohou mu míč vyrazil.

Druhý poločas začal očekávaným náporem hostů. Už po půlminutě se do vápna domácích prodral Hurka, napřáhl ke střele, jenže jeden z bránících hráčů mu srazil míč na roh. Chvíli nato zase jedovatá rána Duky jen prosvištěla kolem levé tyče Nigošovy brány.

V 51. minutě si domácí vypracovali další velkou příležitost ke skórování, ale jakoby pro ně byla Kuchařova brána zakletá. Zelenka po dlouhém pasu postupoval s míčem až do vápna, tam si všiml nabíhajícího Honky, ideálně mu namazal, jenže ten ani ze dvou kroků balón mezi tyče nenasměroval.

A tato neproměněná šance mohla domácí fotbalisty hodně mrzet. V 68. minutě se totiž na opačné straně, po rychlé akci hostů, objevil před Nigošem osamocený Nwogu, gólman mu stačil jeho dorážku vyrazit jen ke kopačce Svobody a ten měl vyrovnání jak na zlatém podnose. Naštěstí pro domácí ani on nedokázal zacílit na téměř prázdnou bránu.

Definitivní uklidnění do řad domácích přinesla až 78. minuta. Po faulu Kaliny na pronikajícího Pechara měli domácí výhodu přímého kopu. Míč si postavil sám postižený Pechar a po krátkém rozběhu orazítkoval břevno Kuchařovy brány. Akce však pokračovala, k odraženému míči se nejrychleji prodral Honka 
a pohodlně hlavou zvýšil na 2:0.

V závěru utkání mohl po Kloučkově přihrávce korigovat výsledek Nwogu, ale ani podruhé na Nigošovi nevyzrál. Ten si skvělým zákrokem čisté konto udržel. Derby čtvrtého pražského obvodu tak skončilo zaslouženým vítězstvím Cholupic.

Hlasy trenérů
Rudolf Kahle (Cholupice): Dnes jsme asi nebyli tak vyhecovaní, jako jsme měli být. Věděli jsme, že Tempo postoupilo jako my. Dnešní zápas jsme byli produktivnější my, i když úplně s ním spokojený nejsem. Jsem spokojen se třemi body, máme celkem šestnáct bodů a čtvrté místo. Není co tomu mančaftu vytknout. Maká, i když se mu někdy nedaří. První půle byla dobrá, druhou jsme trošku vypustili od pohybu. Pořád máme co zlepšovat. S výsledkem 2:0 jsem spokojený.
Lukas Tománek (kapitán Tempa): Myslím, že dnešní zápas jsme si nezasloužili vyhrát. Naše hra v prvních dvaceti minutách druhého poločasu byla celkem slušná, vytvořili jsme si tam tři velké příležitosti, bohužel ani jedna se neujala. Při druhém gólu byly dvě chyby. Ta první byla, že jsme udělali zbytečný faul před vápnem a následně jsme nedobíhali odražený balón. Jsou to chyby, které nás trápí už delší dobu. Soupeř byl fotbalový, měl rychlé kluky dopředu. My, po našem výkonu můžeme odcházet se vztyčenou hlavou. I když jsme tady neměli trenéra, tak jsme tady nechali všechno a za to chci klukům poděkovat.

Nejlepší hráč Cholupic: Kamil Zelenka.
Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Pechar (Cholupice).

Zápasy:

TJ Sokol Cholupice - FC Tempo Praha 2:0 (1:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)