FC Tempo Praha

U15: Pochvala středové řadě

10.10.2014 10:49   Jaroslav Teplan   Ondrej Jusko  

Tempo přes slušný výkon prohrálo v Písku 0:2.

V neděli jsme časně ráno vyrazili na utkání v Písku, kde domácí tým disponuje krásným sportovním areálem. Kluky to pozitivně navnadilo a na samotné utkaní se těšili ještě o něco více.

Od úvodních minut jsme se snažili držet míč ve své moci a nutili soupeře přizpůsobit se naší hře s postupnou výstavbou útoku již od gólmana. To se nám celkem dařilo, i když někdy jsme o míč přišli díky podklouznuti na podmáčeném terénu. Velmi dobře pracovala středová řada, kde hráči dokázali efektivně provádět činnosti 1vs1, ale bez kvalitního zúročení ve prospěch mužstva, zakončené přihrávkou či střelou. V této fázi hry je nutné naše kluky pochválit za kompaktnost a součinnost při převedení některých herních situaci a také odvahu při realizaci herních činností jednotlivce.

Do druhého poločasu jsme se snažili vstoupit znovu aktivně. Avšak naši koncentraci permanentně narušovalo neustálé kouskování hry v podobě drobných faulu nebo zakopnutých míčů přes atletický ovál kolem celého hřiště. V této fázi hry se spíš pro míče "chodilo", čekalo na vhazování nebo rozehráni standardní situace. Ze hry jsme moc neviděli, a bohužel to, co jsme viděli, nijak nenavazovalo na herní projev z prvního poločasu.

I když jsme nebyli schopni kontrolovat průběh hry po celé utkáni, musíme pochválit naše hráče za snahu o konstruktivní a kombinační projev. To přineslo hodně fotbalových momentů především v individuálním provedení. A pokud budeme ještě "silnější" v herních činnostech jednotlivce, promítne se to také výrazněji ve snaze o držení míče v týmové či skupinové činnosti, čímž bude celková hra více pod naší kontrolou. Zároveň k vyššímu ohrožení soupeřovy branky musí být naše myšlení více ofenzivní a první myšlenka musí směřovat k brance soupeře. Na základě rozvíjení herních činností jednotlivce a fotbalové osobnosti hráče si musí kluci uvědomit, že v tréninkovém procesu se naučí hodně, ale při samostatné práci ve volném čase ještě více, neboť se jejich dovednosti rychleji zautomatizují a dokáží je rychleji a kvalitněji přenést do utkání, které je pro nás všechny zpětnou vazbou, jakým způsobem trénujeme.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 2:0 (1:0)