FC Tempo Praha

Muži A: Špatné úvody poločasů

12.10.2014 22:31   www.fotbalpraha.cz  

Porážka s Vršovicemi je už čtvrtou v řadě, Tempo kleslo na dvanáctou příčku.

Ani jedenáctka Tempa nezastavila rozjeté Vršovice, jejich neporazitelnost tak nadále trvá. Tentokrát udeřily v začátcích obou poločasů. Tempo si připsalo již čtvrtou prohru v řadě a se ziskem osmi bodů drží jedenáctou pozici.

Hosté již s uzdraveným Mahou mezi tyčemi, ale bez tří opor Kejhy, Uhlíře a Bauma začali  zostra a už po dvou minutách šli do vedení. Málek zatáhl balón po pravé straně, přiťukl lehce Petržílkovi, ten jej nasměroval k brance a nabíhající Koutenský pohotovou hlavičkou otevřel skóre - 0:1. Vstup, o jakém se hostům snad ani nesnilo.

Domácí se z nečekaného úderu rychle oklepali a po devíti minutách mohli vyrovnat. Po faulu na pronikajícího Kloučka se ze dvaceti metrů  prudce opřel do míče T.Geissler a Maha jeho umístěnou ránu jen s vypětím vyrážel. Vzápětí na druhé straně se až před Kuchaře dostal autor vedoucí branky Koutenský, jenže z úhlu mířil vedle. Pak při dalším útoku domácích Nwogu šikovně přešel přes Protivínského, ale míč mu utekl a stal se snadnou kořistí vybíhajícího Mahy.

Tlak domácích však pokračoval a v 18. minutě byl korunován vyrovnávací brankou. Po přihrávce Hurky se až do vápna prodral Klouček a levačkou nezadržitelně k tyči srovnal na 1:1.

Tento výsledek jakoby vyhovoval  oběma týmům. V dalším průběhu se totiž žádné velké manévry před oběma brankami nekonaly a oba gólmani byli takřka bez práce. Proto i do kabin odcházela obě mužstva za nerozhodného stavu.

Ten se změnil hned v úvodu druhého dějství a znova v neprospěch domácích. Neuběhla snad ani minuta, kdy hosté rychlým průnikem po levé straně provětrali pravou stranu domácí obrany, Petržílka pak milimetrově odcentroval a pro osamoceného Hityka nebyl problém zasunout balón za Kuchařova záda 
a upravit na 1:2.

O sedm minut později mohl Hityk po Petržílkově přihrávce přidat třetí branku, jenže tentokrát pálil prudce nad. Vzápětí na druhé straně měl po Kloučkově narážečce vyrovnání na kopačce Nwogu, avšak  z úhlu nastřelil jen boční síť.

S přibývajícími minutami se domácí stále častěji tlačili na polovinu soupeře, jenže veškerá jejich snaha končila před pokutovým územím. Hosté naopak z rychlých brejků do otevřené obrany mohli trestat, ale ani jim se nedařilo. Po přímém kopu Zukala proletěla Minaříkova hlavička těsně nad břevnem. V 82. minutě se znova Minařík dostal zničehonic až před Kuchaře, jenže napálil balón kolem vzdálenější tyče do zámezí. Chvíli nato zase Protivínský, snad z malého vápna, mířil do náruče Kuchaře.

A když se v poslední minutě neujala na druhé straně střela střídajícího P.Geisslera, mohli se vršovičtí borci radovat už ze sedmé letošní výhry.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Co můžu hodnotit? Prohráli jsme a prohrát jsme neměli, protože si myslím, že jsme byli po většinu zápasu lepším mužstvem. Nezvládli jsme začátky obou poločasů. Tím jsme nahráli na smeč Vršovicím, které to takhle hrají, že dají gól a pak si zalezou  čtyřicet metrů od brány a brání a kopou to všude možně. První poločas jsme sice vyrovnali, po gólu, co jsme dostali, jsme se oklepali, byli jsme lepší. Snažili jsme se kombinovat a hrát fotbal. Za to musím kluky pochválit. Hned v druhé půli proběhl balón vápnem a osamocený hráč dal na 2:1. Měli jsme tlak, ale Vršovice dobře bránily. Od nás dostaly teprve šestou branku. Mají to dobře organizované, hrají v bloku a jsou důrazní. Kdybychom vyrovnali, bod bych bral. Dneska jsme měli i na vítězství, protože jsme si věřili. Nezasloužili jsme si prohrát, nebyli jsme horším týmem.

Roman Dubovči  (Vršovice): Na úvod bych chtěl říci, že jsme měli celý týden obrovské problémy s docházkou na tréninky a to ať už z pracovních důvodů a nebo se zraněním hráčů po zápase s Třeboradicemi. Přidaly se k tomu nemoci. Chyběli nám čtyři hráči základní sestavy Kejha, Uhlíř, Baum a Janout. Dá se říci, že jsme celý týden pořádně netrénovali, protože tři lidi na tréninku, to není žádný trénink. Z dnešního zápasu jsme měli obavy. Obavy z toho, že soupeř je tam, kde je. Potřeboval nutně bodovat. Byli motivováni, že jsme v tabulce na druhém místě i tím, že jsme ještě neprohráli. Očekávali jsme těžký zápas. Povedly se nám začátky obou poločasů, kdy jsme dali vždycky gól. Soupeř stačil reagovat  jen na ten první vstřelený. Druhou půli jsme to udrželi. Mrzí mě, že jsme měli několikrát přečíslení, které jsme měli využít a potvrdit to vedení. To se nám nepodařilo, ale nakonec jsem maximálně spokojený, že jsme vyhráli a klukům musím poděkovat, že to dnes odjezdili.

Nejlepší hráč Tempa: Jaroslav Klouček
Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Koutenský
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dominik  Kadlec (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 1:2 (1:1) Video ze zápasu