FC Tempo Praha

Muži A: Konečně tři body

9.11.2014 23:10   www.fotbalpraha.cz  

Tempo porazilo rezervu Meteoru 4:1, dvakrát se trefili Duka a Nwogu.

Karty byly před zápasem rozdány jasně. Po vítězství Radotína na Čafce šlo o souboj dvou posledních týmů. Lépe ho zvládli domácí a šoupli rezervu Meteoru pod sebe na poslední místo. Na straně Tempa byli dva rozdíloví hráči, Nwogu a Duka. Každý dal po dvou gólech a vzájemně si i asistovali. Hosté navíc hráli celých osmdesát minut v deseti.

Štěstí se na domácí usmálo hned v úvodní minutě. Před branku zacentroval Nwogu, následnou Žákovu střelu Prejza sklepl před sebe. Nepostřehl dobíhajícího Duku a ten mu míč šoupnul do sítě - 1:0. V desáté minutě přišel zřejmě klíčový okamžik utkání. Nwogu se zmocnil míče na hranici ofsajdu a rázem upaloval sám na branku. Před vápnem jej poslal k zemi Fomin a sudí Zelený bez váhání tasil červenou kartu. Hosty čekalo osmdesátiminutové oslabení.

Na hře se to ale moc neprojevilo. Ve 14. minutě zacentroval z levé strany Petřík, Netušil nepokryl Junka a ten hlavou poslal míč těsně nad břevno. Za deset minut se na druhé straně prosadil důrazně přes Pilíka Nwogu, ale svou střelu nasměroval mimo branku. Ve 35. minutě to byl opět Nwogu, který vyhrál souboj před šestnáctkou hostů. Míč si převzal Duka a parádní střelou jej poslal do levého kouta Prejzovi branky.

Závěr poločasu patřil hostům. Ve 37. minutě Kuchař neudržel lehkou střelu, ale nikdo z hostů se k dorážce nedostal. Ve 41. minutě se ve vápně uvolnil Studnička, pohotově vypálil, ke smůle Meteoru nad branku.

Hostům to vyšlo v 54. minutě. Do otevřeného středu domácí obrany si naběhl Junek a lehkým obloučkem přehodil vybíhajícího Kuchaře. Pro domácí tím nastaly krušné chvíle, hosté vycítili šanci, ale větší šanci už si nepřipravili. A domácí tak zápas definitivně zlomili.

V 74. minutě Duka na půlící čáře vtipnou patičkou přelstil Pilíka a otevřel se mu prostor na cestě k brance. Nezištně našel přihrávkou Nwoga, kterému první střelu Prejza vyrazil, na dorážku už neměl nárok - 3:1.  V 81. minutě si do otevřené obrany hostů naběhl Žák. Jeho střelu Prejza vyrazil, ale Nwogu důrazně vyhrál souboj s Pilíkem a míč procedil do sítě Meteoru počtvrté.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Samozřejmě velká spokojenost, po sérii neúspěchů konečně vítězství. Pomohla nám k tomu branka hned v první minutě a následně vyloučení jejich hráče. Naše hra nebyla nic zvláštního. Trochu na nás dolehl syndrom Motorletu, kde jsme taky hráli proti deseti a prohráli. Jakási obava z toho, že by se mohlo uspět a vyhrát. Soupeř se snažil i v deseti, snížil na 2:1. Byl na tom našem terénu dobře kombinačně. Zlomila to až třetí branka. Musím kluky pochválit, že to ubojovali a že jsme získali tři body. Naše situace byla špatná a je špatná. Jsme tam, kde jsme, o to víc dnes vítězství těší.
Marek Kopač (Meteor B): Nezlobte se, ale nevím co k tomu říct. Snad jen to, že domácí dali čtyři góly, my jen jeden, takže asi vyhráli zaslouženě.

Nejlepší hráč Tempa: Tomáš Duka
Nejlepší hráč Meteoru B: Nikdo
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Christ Nwogu (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII B 4:1 (2:0) Video ze zápasu