FC Tempo Praha

U15: Na závěr prohra s PFA

27.11.2014 12:08   Ondrej Jusko   Jaroslav Teplan  

Tempákům chyběla především odvaha.

V neděli 23.11. jsme se utkali v posledním utkání podzimní sezóny s týmem Povltavské fotbalové akademie (PFA). Hrálo se na umělé trávě v Horních Měcholupech.

Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivní hrou a poslední zápas sezóny si maximálně užít a prodat všechny zkušenosti získané v průběhu sezóny. Bohužel předzápasová individuální příprava některých hráčů není pořád na úrovní této věkové kategorie a byli jsme nuceni dělat změny v sestavě ještě před samotným začátkem zápasu.

V celém utkání jsme pak tahali za kratší konec a PFA byla po celý zápas lepší, nebezpečnější a především hladovější po vítězství. Dopouštěli jsme se řady individuálních chyb v rozehrávce a špatně vyhodnocovali herní situace.

V prvním poločase naší hře chyběla přesnost, dynamika, rychlost, aktivita a odvaha absolvovat osobní souboje.
Ve druhém poločase se hra odvíjela především na naší obranné polovině s řadou šancí soupeře. Celkové se v zápase objevovala řada chyb, na které kluky v průběhu celé sezóny upozorňujeme. Na hráče se nevyvíjí výsledkový tlak, klademe spíše důraz na rozvoj hráčských dovednosti a osobnosti hráče. Jsme pořád v stadiu učení se, z čeho přirozeně plynou chyby. Oceňujeme aktivní přístup, kreativitu, sebevědomí, chuť a chtíč realizovat se na hřišti jak s míčem, tak i bez něj. Pasivita, ustrašenost/bojácnost a alibismus jsou limitující brzdou v individuálním rozvoji hráčských dovednosti. A proto nedokážeme pochopit, proč se někteří naši hráči pořád bojí hrát, vzít na sebe zodpovědnost, a především si nevěří i když ví, že spíše oceníme snahu zkoušet nové věci nebo již osvojené než pasivní pojetí hry.

Každý hráč by měl mít k tréninkům a zápasům stoprocentní přístup, chtít vždy všem dokazovat, že odevzdal na hřišti i mimo něj vše, nejen aby byl lepším hráčem (člověkem) jen on sám, ale aby dopomohl i svým spoluhráčům být lepším hráčem (člověkem).

Zápasy:

FC Tempo Praha - Povltavská FA 1:4 (1:3)