FC Tempo Praha

U15: Nadějný jen úvod

16.3.2015 10:18   Jaroslav Teplan  

Starší žáci A sehráli s Pískem slušný zápas, ale v koncovce se dál trápí.

V sobotu 14.3. jsme se na hornoměcholupské umělce přívítali soupeře z Písku, kde jsme očekávali vyrovnaný a bojovný zápas.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a prvních patnáct minut byli v utkání lepším týmem. Vytvořili jsme si silné herní situace před brankou soupeře, ale chybělo především kvalitní provedení z hlediska herní činnosti jednotlivce (zpracování či převzetí míče, přihrávka a střela). Zde platilo pořekadlo: "nedáš, dostaneš". Soupeři se podařilo mezi 15. a 20. minutou vstřelit dva slepené góly. Po těchto brankách byla naše hra odevzdaná a pasivní. Soupeř byl v tu chvíli nahoře a plně kontroloval průběh hry do konce poločasu.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním, že zvítězíme. Míč jsme měli pod kontrolou, ale bohužel se nám nedařilo vytvářet kvalitní střelecké pozice, ze kterých bychom ohrozili branku soupeře. Tento fakt byl zapříčiněn špatným nabíháním útočníků či chybějící odvahou vystřelit ze střední vzdálenosti. Soupeři se podařilo ve druhém poločase ještě jednou skórovat a stanovit konečné skóre 3:0. 

V utkání se na naší straně střídaly dobré momenty se špatnými. Kvalitně se nám dařila výstavba útoku pod tlakem soupeře, až na drobné chyby v technickém provedení některých hráčů. (převzetí míče do pohybu či zpracování). Někteří hráči se pouštěli do soubojů 1vs1 a byla vidět snaha o provádění tandemů. Vytvářeli jsme si silné předfinální situace, kde jsme bohužel neměli dostatečnou odvahu ji individuálně vyřešit. Věříme však, že s postupem času se i tyto situace naučíme řešit, a budeme tak v utkáních mnohem úspěšnější.

Hráči by si však měli uvědomovat, že pokud chtějí být úspěšní na fotbalovém i životním poli, tak musejí dát do všeho 100% (úsilí, přístup, snahu, chtíč, být v přítomnosti "tady a teď"), což jsme na hrací ploše neviděli u všech hráčů. Snad se tyto situace nebudou opakovat a budou všichni pokorně a zapáleně bojovat pro úspěch týmu a potažmo klubu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 0:3 (0:2)