FC Tempo Praha

U15: Sympatická hra proti lídrovi

4.4.2015 12:37   Ondrej Jusko  

Tempáci sehráli s prvním Vyšehradem sympatickou partii.

V sobotu jsme ve Lhotce přivítali první tým tabulky FK Slavoj Vyšehrad. Pro nás to byla premiéra na domácí travnaté ploše v jarní části soutěže.

Do každého utkáni vstupujeme se stejným cílem. Náš herní projev má byt podložen snahou individuálně se prosadit proti soupeři, kde jednotlivé výkony by měly byt vyvážené sebevědomím, dravostí a chutí zvítězit. Do určité míry se nám to povedlo naplnit v první polovině hry. I když si soupeř dokázal vypracovat gólové příležitosti po rychlých protiútocích, v přechodové fázi a při postupném zakládání útoku jsme lídra tabulky na hřišti víceméně přehrávali. K tomu výrazně přispěly činnosti 1vs1, krátké přihrávky v kombinacích při překonávaní soupeře směrem dopředu a při otáčení hry na volného hráče v otevřeném prostoru.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s jednogólovým mankem. Pro nás však bylo hlavním úkolem nepolevit v individuálních činnostech a navázat na výkony z první půle utkáni. To se nám již nedařilo u kluků udržet a s postupem času se ze hry také vytratila součinnost jednotlivých formací a z útočné fáze dravost.

I když se nám stanovené cíle nepodařilo stoprocentně naplnit, je důležité identifikovat, proč tomu tak je a chyby postupně odstraňovat. Útočná činnost by měla být podpořena větším počtem hráčů, rozhodnutí kam vyjet s míčem nebo komu přihrát by mělo byt více založeno na rozsáhlejším vnímání prostorů a postavení spoluhráčů/soupeře. Do budoucna bychom se mohli také zaměřit více na komunikaci gólmana s obranou, abychom předcházeli situacím, kde gólman zvažuje, zda jít proti míči nebo zůstat v brance.

V mládežnickém fotbale by neměl být směrodatný jenom konečný výsledek utkání. Hráči a trenéři by měli do utkání vstupovat s vyšším cílem. Hodnotit více kritérií jako např. snahu a vůli učit se, rychlost a stupeň výkonnostního progresu, touhu a chuť prosadit se … a tedy pěstovat v hráčích potenciál do budoucna, ne pro aktuální výsledky. Po každém úspěchu/neúspěchu přijde nový den, nové šance, nové výzvy:-).

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:1)