FC Tempo Praha

U15: Vydařená jen první půle

5.4.2015 20:58   Jaroslav Teplan  

Nepřítelem není náš konkurent, ale naše vlastní nedostatky.

V sobotu 4.4. jsme odehráli první zápas nadstavbové části na umělém trávníku v Radotíně proti PFA. Do prvního poločasu jsme vstoupili aktivně, nebojácně a s chutí zvítězit. Od začátku se hrálo vyrovnané a bojovné utkání. Soupeř hrozil opakovaně střelbou ze střední vzdálenosti, ale díky obětavým zákrokům hráčů nevedly k vážnějšímu ohrožení branky. V obranné fázi jsme si pomáhali včasným vystupováním na útočící hráče soupeře při přebírání míče, zajišťováním vlastních spoluhráčů a dobrou komunikací mezi jednotlivými řadami. V útočné fázi se dařil rychlý přechod do útoku, ale bohužel špatným nabíháním, uvolňováním se od protihráčů do volných prostorů a nepředvídáním vyvíjejících se herních situací jsme se nedostávali do kvalitního zakončení.

Ve druhém poločase se již tolik nedařilo naplňovat výše uvedené skutečnosti. Soupeř se snažil za naši obranu dostávat nakopávanými míči na jejich útočníka, který svojí kvalitou rozhodl utkání, když byl u všech čtyř gólů soupeře. Nám se ve druhém poločase podařilo branku soupeře ohrozit pouze po standardních situacích.

V utkání se objevila řada nakopnutých či odkopnutých míčů, které neměly směr ani cíl. V žákovských týmech bychom se měli neustále zabývat konstruktivitou jak při rozehrávce, tak při odebírání míče. V mládežnickém fotbale není směrodatný výsledek utkání (přijde v dospělosti), ale individuální herní výkon v kooperaci se spoluhráči. Chyby v utkání ovlivňují naši psychiku, ale nemohou ji změnit v destruktivní myšlení či strach. Každý zápas, každá chyba, každá správně řešená herní situace přináší něco nového, novou zkušenost (dobrou i špatnou). Výsledkem pro všechny v žákovském fotbale by měla být snaha u hráčů budovat správné technické a taktické návyky s upevňováním sebevědomí. Nepřítelem není náš konkurent, ale naše vlastní nedostatky.

Zápasy:

Povltavská FA - FC Tempo Praha 4:0 (0:0)