FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodl konec poločasu

7.4.2015 21:46   www.fotbalpraha.cz  

Zápas s Libuší se mohl vyvíjet jinak, kdyby Hendrich proměnil jasnou šanci.

Jarní trápení Tempa pokračuje. Navíc se na něj lepí smůla. V zápase s Libuší dali domácí dva góly, ale ani jeden nebyl z důvodu přestupků proti pravidlům uznán. Naopak Libuš byla produktivní. Dvakrát gólově udeřila v závěru první půle a pak už zápas dovedla k prvnímu tříbodovému zisku na jaře a domácím opepřila porážku ještě dalšími dvěma góly.

Přitom pro hosty se zápas nevyvíjel dobře. Po půlhodině hry se zranil Brandejs a nahradil jej Podobský. Ve 33. minutě se z levé strany do vápna Libuše prosadil Klouček, jeho centrovaný míč Smrčka dokázal jednou rukou posunout jen za sebe před prázdnou branku, ale domácí Hendrich si v dorážce počínal tak nešikovně, že zahrál rukou a gól nebyl pochopitelně uznán.

Hosté kontrovali dvěma střeleckými pokusy Kuchaře a Gutheise a v závěru poločasu už dvakrát gólově udeřili. Ve 44. minutě domácí zahrávali z půlky hřiště přímý kop. Centrovaný míč se dostal k Šupinovi, ten jej bez rozpaků napálil dopředu, míč se dostal na pravé straně k Laušmanovi, který se dvěma kličkami na střed hřiště uvolnil a přízemní střelou k bližší tyči otevřel skore zápasu. Druhé brance hostů ve druhé minutě nastavení předcházel nevydařený odkop brankáře Cinka, následoval centr z levé strany a střízlík Čížek se hlavou prosadil mezi domácími stopery a usměrnil míč ke stejné tyči. jako před ním Laušman.

Tři minuty po přestávce Libuš definitivně zápas zlomila. Po rychle rozehraném přímém kopu z poloviny hřiště se míče zmocnil Laušman, důrazně se prosadil přes Prucka a přesným dloubáčkem pokořil Cinka potřetí.

Když nebyla v 60. minutě domácím uznána druhá branka pro Pruckův útočný faul, Nwogu nevyužil svou šanci a úspěch domácím nepřinesl ani přímý kop Hurky, udeřila Libuš počtvrté v 81. minutě. Domácí ztratili míč na útočné polovině a brejkovou akci hostů zakončil z hranice vápna neomylnou střelou Gutheis.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Libuš vyhrála naprosto zaslouženě. Měla velkou kvalitu v přechodové fázi a v zakončení. Laušman, Kuchař, Müller to jsou rozdíloví hráči. Zápas se vlastně rozhodl během pěti minut rozdělených poločasovou přestávkou. První poločas byl hodně vyrovnaný, po prvním gólu se to zlomilo. Pak už Libuš hrála dobře kombinačně a k ničemu nás nepustila.

Miloslav Stuchlík (Libuš): Od začátku jsme měli utkání ve své režii. Hráli jsme zodpovědně odzadu s rychlým přechodem do protiútoku. Domácí hráli opatrně, a tak se převážně hrálo od vápna k vápnu. Zápas se lámal v závěru poločasu, kdy jsme dali rychlé dva góly. Rychlý gól Laušmana krátce po přestávce zápas definitivně rozhodl.

Nejlepší hráč Tempa: Tomáš Geissler.
Nejlepší hráč Libuše: Petr Gutheis.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Gutheis ( Libuš).

Zápasy:

FC Tempo Praha - FSC Libuš 0:4 (0:2) Video ze zápasu