FC Tempo Praha

U14: Prohra s PFA, výhra s Rokycany

14.4.2015 13:35   Viktor Valta  

Tempáci začali dvěma zápasy nadstavbovou skupinu.

O velikonočním víkendu jsme jeli do Radotína, kde jsme se na UMT utkali s PFA. Utkání se nám hrubě nepovedlo, hráči si neplnili své úkoly a ani trenéři s tím o poločasové přestávce nedokázali nic udělat. Výsledek 3:1 pro PFA byl zasloužený.

V týdnu po Velikonocích jsme si zápas rozebrali, řekli si chyby a zapracovali na nich.

Následujících víkend nás čekal soupeř ze západu Čech - Rokycany. Do zápasu jsme vstoupili v pozměněné sestavě, jelikož některé výkony z minulého zápasu nešly přehlédnout. Také jsme se potýkali s nedostatkem obránců, a tak musel v obraně zaskočit Jakub Škobis, jenž výborně vymazal nebezpečného urostlého útočníka hostů. Noví hráči se do zápasu vrhli s chutí a hned od prvních minut jsme byli nebezpeční. Netrvalo to dlouho a brankou Vlasáka jsme se ujali vedení 1:0. Soupeř hrozil pouze sporadicky. Bohužel my jsme nedokázali využít celou řadu šancí, kdy třeba Vejvoda šel třikrát sám na brankáře, a tak se do poločasu skóre nezměnilo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět velmi aktivně, snažili jsme se hrát po zemi přes křídelní prostory, přestože soupeř jen nakopával dlouhé balóny na dva útočníky, což je zvyklý ze své malé umělky. V koncovce jsme i po vystřídání několika hráčů byli stále nepřesní. Střeleckou smůlu protrhl až výborně hrající Sváťa Plíšek, který se trefil z dobrých 45 metrů, když krásnou střelou přehodil vyběhnutého gólmana hostů. Poté se prosadili ještě Vlasák a Štěpánek. Výsledné skóre 4:0 bylo pro Rokycany velmi milosrdné. Celý tým Tempa zaslouží velkou pochvalu za velmi kvalitní výkon, který po zápase ocenili jak přihlížející diváci, tak i hlavní rozhodčí.

Další zápas nás čeká v sobotu netradičně v 17:45 v Písku. Spojte si cestu do jižních Čech s výletem do malebné Šumavy a po cestě zpět do Prahy nás můžete v Písku podpořit.

Zápasy:

Povltavská FA - FC Tempo Praha 3:1 (3:1)
FC Tempo Praha - FC Rokycany 4:0 (1:0)