FC Tempo Praha

U15: Výhra s Motorletem na penalty

6.5.2015 9:40   Jaroslav Teplan  

Tempáci ubránili remízu a v rozstřelu nakonec rozhodl Ctibor.

V pátek 1.5. jsme odehráli další utkání nadstavbové části s týmem Motorletu, který byl papírovým favoritem.

Do utkání jsme vstoupili nažhaveni a povzbuzeni vítězným zápasem v Karlových Varech. Od úvodního hvizdu byl fyzicky vyspělejší tým Motorletu dominantnějším na míči, ale náš tým v obranné fázi poctivě pracoval a včasným vystupováním nutil hostující tým k vytvoření řady nepřesných přihrávek. První poločas se odehrával mezi šestnáctkami bez vyloženějších šancí na obou stranách,

Ve druhém poločase soupeř výrazně zjednodušil hru a nakopávanými míči si vynutil obrovský tlak. Vznikala tak spousta soubojových situací, z nichž se nám nedařilo dobírat odražené míče. Pokud jsme se k míči dostali, lehkovážně jsme se ho zbavili. Z tohoto důvodu jsme soupeři usnadnili se dostávat do našeho pokutového území.

V celkovém hodnocení sledujeme dvě stránky. První a velmi pozitivní stránkou je maximální nasazení a bojovnost našich hráčů, které tato zkušenost posune o kus dál. Druhou méně úspěšnou stránkou byly herní činnosti s míčem a rozhodování. Několikrát jsme se zbytečně unáhlili a míč neadresně odkopli, pod tlakem soupeře či výsledku. Kluci v defenzivní činnosti splnili vše, co jsme si před zápasem řekli, ale bohužel v útočné fázi jsme nebyli dostatečně nebezpeční.

Tento zápas posunul naše fyzické hranice, nikoliv však fotbalové. Věříme, že v dalších zápasech navážeme na agresivitu a nasazení větším fotbalovým umem.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 0:0 (0:0), pen. 4:3