FC Tempo Praha

Muži B: Příliš malý odpor

27.5.2015 22:47   Petr Dedek ml.  

Záchrana I.B třídy už je pouze v oblasti matematického oboru kombinatorika.

S minimální nadějí na záchranu jsme vstupovali do zápasu na půdě týmu, který byl jen tři body nad námi. Motivace poprat se o ještě doutnající šanci, či alespoň po téměř roce opustit poslední místo tabulky, měla být dostatečnou zárukou bojovného výkonu. Zvláště po minulém týdnu, kdy jsme přehráli a přestříleli Junior, jsme si věřili. Ale soupeř se ukázal nad naše síly. Technicky jsme sice těsně zvítězili, ale soupeřova neústupnost, maximální zodpovědnost a nesmlouvavost v obranné fázi nám dělala potíže po celý zápas. Do šancí jsme se dostávali velmi klopotně, náznaky jsme většinou zhatili ukvapeností. Domácí sice také nebyli v útoku nijak zvlášť nápadití, ale dva skorovlastní góly našeho brankáře mu cestu ke třem bodům usnadnily. Když patnáct minut před koncem ČZU zvýšila na 3:0, bylo jasné, že záchrana I.B třídy je možná už pouze v oblasti matematického oboru kombinatorika. Na konečných 3:1 pro domácí jsme korigovali gólem sedm minut před koncem.

Za zmínku stojí složité skládání sestavy, neboť zároveň hrálo áčko i starší dorost. Oběma týmům patří díky, že nám vyšly vstříc, jak to jen jejich situace dovolila, a své zápasy absolvovaly ve 13 lidech. V našem týmu se po letech objevil Michal Vrba a mnoho ranních SMS a telefonátů, kdy počet lidí na zápas vypadal chvílemi jen na 10 lidí, zajistilo tři mladší dorostence na lavici náhradníků. Všichni si alespoň chvilku zahráli a příjemně překvapilo, že se prezentovali odvážnými výkony, které rozhýbaly náš chvílemi sterotypní projev.

Tato sezóna se nám vůbec nepovedla a jarní mírné zlepšení už ji nezachránilo. Pokud chceme dosáhnout nějakého zásadnějšího obratu, viděl bych jako důležitou a zároveň i nejjednodušší cestu v přístupu k tréninkovým cvičením i hře. Navzájem si tam povětšinou klademe příliš malý odpor a zápasy jsou pak pro nás nevyzkoušeným tvrdým bojem s velmi odlišným nasazením.

Zápasy:

ČZU Praha - FC Tempo Praha B 3:1 (1:0)