FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezony

1.7.2015 11:22   redakce  

Jména tým a výsledky nedělají. Podzim toho byl jasným důkazem, ví trenér B týmu mužů Petr Dedek.

Benfika předvedla zoufalý podzim, kdy získala pouhé tři body. Na jaře honila záchranu, ale v důležitých zápasech nevyhrála a celkový dvacetibodový zisk znamenal pád do II.třídy, soutěže s jedním rozhodčím.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Vzhledem k velkým předsezónním posilám (Žalud, Vrzal, Kasl, přísliby Sehnoutky, Míky) se zdálo, že můžeme hrát v tabulce hodně nahoře. Jména, ačkoli tomu člověk opakovaně podléhá, však tým a výsledky nedělají, a zvláště podzimní část sezóny toho byla velmi jasným dokladem.

FC Tempo Praha B - FK Dukla Jižní Město 1:2 FC Tempo Praha B - FK Dukla Jižní Město 1:2
Jak se je podařilo naplnit?
Už z předchozí odpovědi je jasné, že cíle se nepovedlo naplnit ani zčásti. I spodní polovina tabulky by byla neúspěch, sestup z posledního místa překonal nejhorší představitelné scénáře. Jarní část alespoň vrátila naději, že při správném nastavení hlavy lze hrát i s nejlepšími a doufejme, že příští sezóna bude o mnoho pozitivnější. Nejtěžší bude ale přesvědčit tým, že i v zápasech s papírově slabšími (podle jmen) je nutná maximální bojovnost, zodpovědnost a podobné otravné složky výkonu.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Na úvod podzimu bylo silné sebevědomí a slabá zodpovědnost při defenzivních úkolech, na jaře jsme překvapivě kvalitně bránili, naopak nám chyběla v některých zápasech invence při útočení.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
Radši se neodvažuji dopouštět nějakých větších předpovědí, ale snahou bude určitě napravit sestup návratem. Záležet bude i na A týmu, kolik hráčů současného B týmu bude muset vypomáhat či trvale hrát za áčko. Návrat do Přeboru áčka je však samozřejmě pro klub důležitější, než soutěž, kterou bude hrát B tým.

Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Soutěž byla těžká podle našeho vlastního přístupu, takže každý zápas jiná. Hodně kvalitní přechod do útoku má dlouhodobě Braník B, ČZU zaujala velmi disciplinovaným výkonem v jarním zápase s námi a úspěšnou záchranou soutěže z téměř beznadějné pozice.

Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal a čím?
Zaujal mne svým způsobem téměř každý, ačkoli jsem samozřejmě některé týmy viděl jen párkrát a sledoval je spíše mediálně. Áčko diametrálním zvratem v týmovosti po "čistce", dorost poměrně velkou celotýmovou fotbalovostí oproti posledním letům, mladší dorost jarní úspěšnou výsledkovou šňůrou, U15 nepoddajností ve snaze o fotbalovost při neúspěšných výsledcích, U14 vynikajícím druhým místem v ligové soutěži, U13 a U12 několika vyrovnanými bitvami s giganty typu Slavie, Sparty, Plzně a přípravky bez výjimek akceptací filozofie rozvoje fotbalovosti na úkor výsledků a s tím spojenými většími či menšími obtížemi s ambiciozními rodiči.

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice B 2:2 FC Tempo Praha B - SK Ďáblice B 2:2
Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Příliš mnoho ne, snad jen příležitostným okukováním kolegů z Tempa. Bavilo by mne se rozvíjet ve všech ohledech, taková stáž u trenéra Vrby v Plzni, nebo Trpišovského ve Viktorce by mne moc a moc zajímala, ale provoz klubu (velkého), rodiny (velké) a firmy (malé) mne už příliš času na osobní trenérský rozvoj nedává. Ale je možné, že to jsou jen výmluvy, zkusím se nad svým time managementem ještě trochu zamyslet, abych kluky v béčku v budoucnu rozvinul zase o trochu lépe:).

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
Mnoho trenérů mládežnických kategorií jsou poměrně kvalitní hráči, kteří by minimálně béčku pomohli, ale nemají bohužel potřebnou vnitřní motivaci k obnovení svých hráčských kariér. Vnější motivací to v béčku bohužel nemůžeme dohánět:).

Veselá historka ze sezóny?
Celé fungování týmu je taková dlouhá veselá historka, ale nejvíce zábavné jsou SMS některých hráčů. Já je záhy mažu, ale mužstvo jimi vždy pobavím a čekám, že brzy se již najde první komerční zájemce o přeposílání. Máloco tak pobaví.

Pokud chcete říci něco závěrem, zde máte prostor.
Děkuji přes vše výše napsané hráčům za odvedené výkony a divákům za mnoho ohlasů, které naše působení vybudilo.

Osoby:

Petr Dedek