FC Tempo Praha

U15: Zaskočeni rychlým soupeřem

18.8.2015 15:45   Lukas Tománek  

Tempo na úvod soutěže trochu překvapivě podlehlo 0:2 Karlovým Varům.

V úvodním kole nové sezony jsme hostili tým z Karlových Varů. Tým, který se pohyboval minulou sezonu v dolní polovině tabulky, nás "zaskočil" aktivní hrou a větším hladem po vítězství.

Celý první poločas působil soupeř lepším dojmem než náš tým, byl nebezpečnější ve vápně, zato my jsme se hledali. Přechod do útoku byl křečovitý, střelba žádná, finální přihrávky špatné. Ve středu hřiště jsme pohybem působili jako mistři světa, některým hráčům jakoby se ani nechtělo běhat nebo podstupovat souboje. Když jsme měli hru zrychlit, tak jsme ji zpomalili a naopak, když to chtělo klid, tak jsme se zbavovali alibisticky míče. Na konci poločasu nás pak soupeř zaslouženě potrestal, když útočník Varů využil nedorozumění našeho brankáře se stoperem a pohodlně skóroval do odkryté branky. Za stavu 0:1 se tedy šlo do kabin.

Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení a snažili se více podržet míč, to se sice dařilo, ale chyběl nám nějaký moment překvapení. Do koncovky jsme se takřka nedostali. Soupeř z ojedinělé brejkové situace vstřelil krásnou branku, a zvýšil tak na 2:0. My jsme měli pouze dvě větší příležitosti, jednou trefil tyč Karel Vejvoda a pak Adam Vlasák sám na brankáře nemířil přesně. Zbytek zápasu si soupeř už dvougólový rozdíl pohlídal, a tak zcela zaslouženě získal tři body.

Velice nás zklamal přístup některých hráčů a je potřeba se vrátit co nejrychleji ke stylu hry, kterým jsme se prezentovali minulou sezonu. Přijde nám, že někteří hráči si neuvědomují, že bez zdravé agresivity a touhy po vítězství to jednoduše nejde. Budeme pracovat nyní intenzivně na tom, aby se obraz hry rapidně změnil.

Nicméně minulý rok jsme v prvním kole prohráli dokonce 0:7 a pak jsme měli šňůru 11 zápasů bez ztráty bodu. Tak doufejme, že se to bude opakovat. Už nyní v sobotu jedeme do Čáslavi, která zvítězila v prvním kole 7:0, takže nás nic jednoduchého nečeká.

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FC Karlovy Vary 0:2 (0:1)