FC Tempo Praha

U15: Šťastná výhra na Kladně

9.9.2015 22:55   Lukas Tománek  

O výsledku rozhodl povedený lob Adama Vlasáka.

Při náročném losu v úvodu sezóny jsme zavítali na půdu dalšího silného soupeře z Kladna. Už v kabině jsem cítil, že to dneska pravděpodobně nebude ono. Na hráčích bylo vidět uspokojení z posledních tří vyhraných zápasů se silnými soupeři a chybělo mi tam takové zdravé napětí či nervozita, která si myslím, že nám pomáhala v předchozích zápasech.

Zápas začal a od té doby byl na hřišti vidět pouze tým Kladna. My jsme byli nejistí na míči, nedůrazní v soubojích, pozičně špatně, takřka všechno bylo jinak, než bychom si přáli. Je pravda, že Kladno mělo herní převahu, ale moc šancí si v prvním poločase také nevytvořilo. Když rozhodčí odpískal konec prvního poločasu, brali jsme to jako obrovské vysvobození.

Hra potřebovala změnu, a tak jsme poprvé sáhli k trojitému střídání o poločase. Na hřiště se šli chystat Jáchym Trajhan, Adam Andelt a Venca Luťcha. Nutno poznamenat, že všichni tři přinesli naší hře velké oživení. Druhý poločas už byl vyrovnanější a na obou stranách byly velké šance, ale chyběl klid v zakončení. Když už to vypadalo, že se ani jeden tým neprosadí, tak přišla 55.minuta a pěkná akce ve středu hřiště s kolmou přihrávkou Vlasymu do běhu, který krásně přehodil brankáře. Soupeř nás v závěru zápasu ještě zatlačil, ale přestáli jsme to a mohli se radovat ze tří bodů.

Při vší radosti, kterou máme ze zisku dalšího vítězství, je potřeba říct, že soupeř si svým kvalitním herním projevem nezasloužil ztratit všechny body.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)