FC Tempo Praha

Muži B: Zbytečná remíza

16.9.2015 22:15   Ondřej Stejskal  

Tempo proti Modřanům nevyužilo velkou převahu ve druhém poločase.

Za ideálního počasí jsme nastoupili proti celku z Modřan. Minulý týden s tímto celkem hrálo naše áčko a nečekaně podlehlo 2:3. Zápas jsme tedy brali jako menší odvetu. V kabině panovala uvolněná nálada, možná i proto jsme do zápasu vstoupili velmi vlažně, bez energie, bez té potřebné agresivity v soubojích a propadali jsme ve středu hřiště. Kupodivu soupeř byl na tom velmi dobře po technické stránce, ale po deseti minutách jsme vyrovnali hru a přebrali otěže zápasu.

První branku jsme vsítili po standardní situaci, kdy krásným balonem našel Žalud hlavu Jirky Nechvíly a šli jsme do vedení. Jenomže soupeř po chybách v naší obraně zanedlouho vyrovnal a začínalo se znovu od začátku. Poté přišla naše velmi silná zbraň a to jsou dlouhé auty až na malé vápno, kde se k míči probil Varecha a ten už neměl problém se zakončením. Soupeř před koncem poločasu opět dokázal vyrovnat po krásné akci po lajně a centru do pokutového území, kde zcela osamocený útočník srovnal hlavou na 2.2.

Nutno podotknout, že v prvním poločase bylo na vystřídání takových 7 hráčů. Bylo to bez pohybu, všechno jsme nakopávali, nebyla tam žádná mezihra a první přihrávku jsme si dali tak ve 25 minutě. Do druhé půle přišel místo Stejskala Tománek a hru jednoznačně oživil. Začali jsme hrát po zemi, kombinačně a hlavně jednoduše. Jen nemohoucnost v proměňování šancí… to je to, co nám scházelo minulou sezonu a i to, co scházelo v dnešním zápase. Druhý poločas se odehrával jen před brankou hostí. Několik šancí měli Dedek, Žalud, Gronych, Nechvíla a v neposlední řadě i Varecha, ale žádný míč neproklouzl za hostujícího brankáře. Druhá půle byla z naší strany jednoznačně lepší, ale jestli chceme postoupit, což si myslím, že chceme, musíme se více soustředit na zakončení…

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Modřany B 2:2 (2:2)