FC Tempo Praha

Muži B: Vydřená výhra na Lochkově

25.9.2015 10:46   Ondřej Stejskal  

Tomáš Maurer se vrátil k fotbalu po 10 letech a byl u výhry 4:3.

K nedělnímu utkání jsme přijeli na hřiště Lochkova. Nutno podotknout, že tráva byla ve skvělém stavu, ideální počasí, takže skvělá příležitost k fotbalovému utkání.

V šatně se nás sešlo 11 a půl, takže bylo jasné, že trenér musel vymyslet některým hráčům pozice, kde nejsou úplně zvyklí nastupovat. Na dnešním zápase se zrodil jeden velký comeback Tomáše Maurera, který se na fotbalové trávníky coby hráč vracel po 10 letech. Důvěra od trenéra byla tak velká, že si Tomáš vysloužil dokonce kapitánskou pásku.

Úvod zápasu vyšel více domácím borcům, a kdyby to po pěti minutách bylo 2:0 pro Lochkov, tak by se nikdo nedivil. Poté jsme hru vyrovnali a útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Nic nám to nebylo platné, když jsme si nedokázaly přihrát na tři metry. Proto do vedení šli domácí, kdy dokonale potrestali chybu v naší obraně. Jak jsem již zmiňoval, naše nemohoucnost si přihrát a hlavně vymyslet nějakou kloudnou akci nás připravily o brzké srovnání. Na to jsme si museli počkat až na konec poločasu, kdy zahrával Stejskal trestný kop, který fantasticky zakroutil míč na zadní tyč a od tyčky do brankáře se míč dostal do branky. Srovnáno 1:1.

Druhá půle začala stejně jako ta první, domácí se snažili si vzít zpátky své vedení a bohužel se jim to podařilo, po zkaženém centru se míč dostal za záda Opletala. Poté se začaly dít na hrací ploše věci. Domácí zdržovali jak jen se dalo, třeba hláška s rozvázanou tkaničkou ve mně ještě teď vyvolává smíšené pocity. Dá se říct, že domácím hráčům docházely síly a my jsme měli navrch. Využili jsme nacvičeného signálu chlapců ze Smutných potápěčů a dlouhý aut do vápna proměnil Dedek ve vyrovnávací branku. Poté využil Žalud skvělé přihrávky od Hendricha a využil samostatný nájezd a zvýšil na 3:2. Konec utkání byl trochu hektický, ale zvládli jsme ho jak po fyzické stránce, tak hlavně po psychické… Utkání nakonec skončilo 4:3 pro žlutou ponorku, jak se přezdívá Tempu.

I když jsme dvakrát prohrávali, zápas jsme zvládli a připsali si velmi důležité body z venku.

Zápasy:

TJ Sokol Lochkov - FC Tempo Praha B 3:4 (1:1)