FC Tempo Praha

Muži B: Výhra na poli

10.10.2015 9:56   Ondřej Stejskal  

Na ploché dráze na Markétě nebyl trávník, přesto Benfika odvezla tři body.

Zápas s Olympem se odehrál na skvělém hřišti uprostřed oválu ploché dráhy. Myslím si, že kdyby se hrálo někde na louce, tak tam nalezneme více trávy než na tomto pažitu. 

Ale rovnou k utkání, domácí borci měli jasný pokyn od trenéra, cokoli a jakýkoli balon se jim dostane na nohu okamžitě prásknout dopředu na rychlého útočníka tmavé pleti. Ten, musím říct, nám dělal prvních patnáct minut velké problémy, naštěstí se unavil a po patnácti minutách již nebezpečný nebyl. Největší šanci prvních dvaceti minut měl dnešní kapitán Žibrita, nutno podotknout, že Pavel to měl opravdu těžké sám na malém vápně, asi se zalekl, že kolem něho deset metrů vůbec nikdo nebyl, a proto jeho střela skončila autovým vhazováním domácích. Poté po nedorozumění v tempácké obraně domácí otevřeli skóre šťastnou a nečekanou střelou z pětadvaceti metrů. To nás opravdu zvedlo a přebrali jsme otěže zápasu. O vyrovnání se postaral Žalud, který nekompromisní ranou do pravé šibenice srovnal. O pět minut později již zmiňovaný kapitán využil svou druhou šanci a zvýšil na 2:1, kdy krásnou střelou nedal gólmanovi šanci. Takto se šlo do kabin. 

Do druhého poločasu si obul střelecké kopačky Žalud a když vstřelil další dvě branky a završil hattrick, odváželi jsme si velmi důležité tři body zvenku. 

Zápasy:

PSK Olymp Praha - FC Tempo Praha B 2:4 (1:2)