FC Tempo Praha

Muži B: Dedkovy střelecké kopačky

13.10.2015 11:10   Ondřej Stejskal  

Hrající trenér Dedek zaznamenal proti Slivenci šest branek a tři asistence.

Zdeněk Slavíček zakončil střelecký účet zápasu a zřejmě i ten v kantýně Zdeněk Slavíček zakončil střelecký účet zápasu a zřejmě i ten v kantýně
Do zápasu jsme nastoupili jako jasný favorit a to jsme, si myslím, jsme vcelku i splnili, ale nebudu předbíhat. Úvodní hvizd, tři přihrávky a po 22 vteřinách Žalud z rohu vápna krásnou střelou na zadní tyč otevírá pro nás skvěle utkání. Hosté byli tou dobou asi ještě v šatně a nevěřili vlastním očím. Jedinou černou kaňkou byla laciná branka, kterou hosté srovnali na pár okamžiků na 1:1. Poté jsme otěže zápasu přebrali zase my a už jsme Slivenec do žádné větší příležitosti nepustili. Na 2:1 zvyšoval Gronych, který z pravé strany propálil vše, co mu stálo v cestě a na naše kopačky se vrátila pohoda a klid. Nutno podotknout, že v posledních zápasech jsme hodně zpřesnili hru a vycházely nám i kombinační akce, které jsme nacvičovali na čtvrtečním tréninku, ale zpět k zápasu. Poté začal úřadovat staronový střelec Dedek. Vzpomněl si na staré časy, kdy střílel branky jednu za druhou a v dnešním zápase jich dokázal vsítit šest. Do šaten jsme šli za stavu 5:1  a vše se neslo už spíše v přátelském duchu. 

Druhý poločas začal úplně stejně jako ten první, po 12 vteřinách Dedek znovu dotlačil míč do soupeřovy branky a zvyšoval již na 6:1. Za tohoto stavu už nebyla otázka, kdo vyhraje dnešní zápas, ale spíše o kolik. Ve druhém poločase jsme byli už jasně lepší a dokazuje to i velký návrat Míky, který se po dvou letech vrátil do zápasu a musím říct, pravá strana zálohy mu svědčí a byla u něho vidět chuť do fotbalu. Připravil několik nebezpečných akcí a po jedné z nich skóroval kdo jiný než Dedek. Ale ten největší okamžik si Tempo schovalo do poslední minuty tohoto utkání, po skvělém rohu od Míky si naskočil tři metry do vzduchu Slavíček a nekompromisní hlavičkou uzavřel stav zápasu na 11:1. Ano, stalo se nemožné, Sláva vstřelil branku a chorály tempáckých fanoušků vyvolávají jeho jméno doteď.

Abych shrnul dnešní duel - Dedek famózní zápas, Žalud pouze tři branky, Gronych se za stavu 10:1 hádal s rozhodčím o aut a nechybělo mnoho ke žluté kartě. Žibrita Pavel, tomu jsem na pozápasové limonádě slíbil, že ho v článku zmíním a vychválím, tak Pavle, až si tohle budeš číst, doufám že je to dostačující. Míka dnes skvělých 45 minut.

Na závěr bych rád ještě poděkoval všem, kteří zůstali v kantýně, někdo kratší dobu, někdo déle, a proto přikládám jednu fotografii, aby si každý udělal obrázek.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ A.F.K. Slivenec B 11:1 (5:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:43)