FC Tempo Praha

Rozhovor týdne: Ondřej Stejskal

15.10.2015 17:58   Dominik Kadlec  

Platil za tempácký talent, teď se pokouší dostat do bývalé formy v B týmu.

Ondro, o víkendu jste porazili Slivenec B 11:1, byl to váš nejlepší výkon v sezóně?
Nejlepší výkon to od nás určitě nebyl. Těžce se hodnotí výkony našeho mužstva ve 2. třídě. Kdo není úplně slepý, tak vidí, že naše protihráče přehráváme jak po fotbalové stránce tak po fyzické a za stavu třeba 4:1 pro nás se na to vykašlou a my to máme hodně usnadněné.

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice B 2:2 FC Tempo Praha B - SK Ďáblice B 2:2
Takový výsledek by se měl oslavit, zvládli jste to už?
Ano v neděli po zápase jsme již něco stihli, ale bylo to v poklidném duchu. Myslím, že v půl desáté jsem byl doma.

Petr Dedek dal 6 branek, to ho bude určitě něco stát...
Stát ho to určitě bude, jelikož se ujal role pokladníka, tak jsme všichni zvědaví kolik. Ale včera už tam poslal flašku, tak uvidíme jestli mu nedáme nějakou slevu.

Poslal flašku, co se takhle u vás pije?
U nás se pije asi vše, co teče, ale nejvíc k fotbalu patří zelená a i u nás se pije po litrech, potom mají někteří hráči oblíbenou slivovici, nejvíce Honza Opletal. Ale jak říkám, nám je to jedno. Hlavně, že něco je.

Co si vlastně myslíš o sezóně béčka ve 2. třídě?
Já osobně si myslím, že tato sezona je pro nás spíš takový omyl. Ano, minulou sezonu jsme si to pokazili sami, ale my máme cíl jasný postup zpátky do B třídy. Teď jde o to, aby nespadlo naše áčko, abychom měli vůbec kam postoupit:-).

Jak vidíš vaše šance na postup zpět do B třídy?
Jak jsem již avizoval, cíl je jasný postup zpátky a naše šance? Myslím si, že jsou tak okolo 90%.

Proč byste právě vy měli postoupit a ne někdo jiný?
Máme v týmu skvělé fotbalisty, konečně funguje spolupráce jak s dorostem, tak s áčkem, a tak jsem na hřišti ideálně poskládaní. Nějaký pátek spolu na Tempu hrajeme, takže jsme na sebe zvyklí.

V béčku pravidelně střídáš, většinou v průběhu druhé půle, co za tím je?
Myslím si, že každý, kdo mě zná, moc dobře ví, co za tím stojí. Ale nebudu se tu skrývat nebo schovávat za špatné výkony, je to díky mé fyzičce, není to, co to bývávalo.

Píšeš reportáže ze zápasů béčka, je to tvůj koníček nebo to máš za trest?
Za trest to rozhodně není, baví mě to a asi nikdo jiný to psát nechce.

Jak jste na tom v béčku s taktikou? Trenér Petr Dedek často dával takové pokyny, kterým někteří hráči nerozuměli. Už jste našli společnou řeč?
Pokyny od trenéra si každý musí přebrat sám, někdy nejsou úplně srozumitelné a cvičení, které děláme, postrádají jakoukoli logiku, ale společnou řeč jsme našli, s některými hráči je to přeci jen těžší, ale Petr se snaží být chápavý a v klidu.

FC Tempo Praha B - PSK Union Praha 2:5 FC Tempo Praha B - PSK Union Praha 2:5
Nyní se vrátím k tvým mládežnický létům, byl jsi považován za velmi dobrého hráče. Proč v mužích nastupuješ jen za B mužstvo?
V dorostu jsem byl úplně jiný, fotbalu jsem obětoval mnoho, spíše úplně vše a i někdy na úkor školy, a to se moc nelíbilo doma rodičům, naštěstí jsem školu úspěšně zvládl a první roky v chlapech jsem to zkoušel v A týmu, ale pak přišlo zranění s kolenem a nadváha, proto hraju za B tým.

Jaké máš fotbalové plány do budoucna?
Plán je jasný, zhubnout a poprat se o základní sestavu v A týmu. Nepřemýšlím o tom, že bych přestupoval někam jinam. Přeci jen 17. října to bude přesně 15 let, co hraju tady na Tempu a nikdy jsem neuvažoval, že bych šel jinam.

Máš zprávy o svých bývalých spoluhráčích z vašeho silného ročníku jako Hájek, Horn, Mašek? Hrají fotbal někde jinde?
V kontaktu jsem plus minus se všemi hráči, někdo něco přidá na Facebook nebo si někdy napíšeme, ale každý den se nevidíme. Tuším, že kromě Hanspaulské ligy, kterou hraje Hornič a Máši, který hraje za ČAFC Praha, nikdo jiný nehraje.

Nyní jsi dal výpověď v práci, jak využíváš volný čas?
Tak je pravda, že teď mám opravdu spoustu volného času a snažím se ho trávit právě na Tempu. Začal jsem chodit na tréninky s dorostem a pomalu se začínám dostávat tam, kde chci být. Jinak samozřejmě hledám práci, tak kdyby někdo o nějaké věděl, stačí napsat:-).

Jak se cítíš na trénincích s dorostem, zapadáš tam ve svých 21 letech nebo už si přijdeš starý?
Na trénincích se cítím jako jejich vrstevník, možná mám víc chlupů a zkušeností s fotbalem, i když ne o moc, ale na druhou stranu jsou tam šikovní kluci, kteří určitě mají šanci se minimálně prosadit v A týmu a hlavně být mu přínosem.

Máš nějaký konkrétní požadavek na práci?
Jediný požadavek by tu byl, abych mohl skloubit práci a fotbal:-).

Osoby:

Ondřej Stejskal

Tagy:

    Rozhovor týdne