FC Tempo Praha

Muži B: Obrat po půli

11.11.2015 21:10   Ondřej Stejskal  

Špatnou první půli nahradila gólová smršť po změně stran.

V neděli jsme za ideálního počasí nastoupili k předposlednímu utkání podzimní sezony proti celku z Nebušic. Jasným favoritem jsme byli právě my, a možná proto v kabině vládla uvolněná atmosféra a nikdo si nepřipouštěl, že bychom zápas nevyhráli.

Od úvodních minut jsme hráli tak nějak nemastně neslaně, bez pohybu, bez nápadu, prostě úplně bez všeho, co jsme v minulých zápasech předváděli. Nejspíše přišlo lehké podcenění a to se nám bohužel vymstilo v polovině prvního poločasu, kdy se hosté dostali do ojedinělé akce a ta skončila pokutovým kopem, který hostující kapitán bezpečně proměnil. To nás trochu probudilo, ale nutno říct, že za první poločas jsme si nevytvořili žádnou akci, která by mohla skončit v brance a i proto se šlo do kabin pro nás za nepříznivého stavu 0:1.

V kabině přišel kartáč od trenéra, slovo si vzal i Jirka Žalud a řekli jsme si, že takhle hrát opravdu nechceme a musíme změnit přistup, musíme začít bojovat. A jak se řeklo, tak se taky udělalo.

Do druhé půle přišel úplně jiný tým, začali jsme běhat, bojovat a hned se na to dalo koukat. Ze začátku druhé půli byly hosté jako na kolotoči a od 47.minuty začali zdržovat. Nebylo jim to naštěstí vůbec platné a o vyrovnání se postaral probuzený střelec Žalud a to se psala 67.minuta. Hned o dvě minuty později zvýšil ten samý hráč na 2:1 a od tohoto okamžiku na hřišti existovalo jen jedno mužstvo a to právě to naše. K střelecky probuzenému Žaludovi se připojil skvěle hrající Míka a dvěma góly uklidnil domácí obecenstvo. Do konce utkání završil ještě hattrick Žalud, a tak se skóre zastavilo na konečných 5:1.

Výsledek skvělý, ale hra někdy představovala až úplně zoufalství a nechuť vyhrát, naštěstí se toto ve druhé půli změnilo, a tak jsme zaslouženě zvítězili. Musím poděkovat divákům, kterých na tento zápas dorazilo opravdu hodně. Jeden z asistentů na lavičce spočítal 50 platících fanoušků.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Sokol Nebušice B 5:1 (0:1)