FC Tempo Praha

Rozhovor týdne: Pavel Frei

19.11.2015 20:54   Dominik Kadlec  

Útočník A týmu střelecky zatím nezáří, ale až se probudí...

Pavle, tvoje jméno zní spíše německy než česky, odkud tedy jsi?
Určitě nejsem Němec, i když vím, že jsme za nějakým pradědečkem dojížděli do Německa, takže trocha německého původu tam asi bude.

Již tradičně, popiš nám jak ses dostal na Tempo?
Na Tempo jsem vozil na tréninky mého mladšího bráchu, který hraje za ročník 2007. Tehdy mě oslovil trenér Jirka Janeček, jestli bych s ním nechtěl u tohoto ročníku spolupracovat. To mě zaujalo a neváhal jsem se zapojit.

FC Tempo Praha - ČAFC Praha B 5:0 FC Tempo Praha - ČAFC Praha B 5:0
Na Tempo jsi tedy přišel nejdříve jako trenér a až pak jsi začal hrát i za A tým?
Je to tak, teprve později, když byly různé akce trenérů, fotbálky apod., tak mě vedení a sami hráči oslovili, jestli bych zde nechtěl hrát.

Za áčko hraješ, takže jsi zřejmě chtěl, jak ses rozhodoval?
Tak jednak mě to zajímalo díky tomu, že jsem tady trénoval a druhak jsem v tu dobu hrával III.třídu v okrese Praha – západ za Dolní Jirčany. Ještě jsem se ale necítil na to, abych s fotbalem končil a v Jirčanech to byla nízká soutěž, tak jsem nabídku Tempa přijal.

Jak říkáš, jsi ještě mladý a původně při přechodu do mužů jsi zkoušel Motorlet a další kluby, nepomýšlíš tak občas na ještě vyšší soutěž, než je na Tempu?
Tak určitě takové myšlenky občas mívám, ale necítím se na to připravený. Nicméně do budoucna se toho nezříkám, ale potřeboval bych pořádně potrénovat a začít se střelecky prosazovat. Protože moje produktivita na podzim nebyla dobrá.

Momentální problém tedy vidíš hlavně ve svojí špatné formě?
V mé formě, ale taky v hlavě.

Jak to myslíš?
No já se na zápas hrozně těším, ale pak ho strašně prožívám. Mám obavu se dostávat do šancí, což ještě moje forma, kdy se mi nedařilo, umocnila. Potom už na mě vznikal i nátlak v kabině, byť byl myšlený ze srandy.

Jak takový nátlak vypadá? Co ti spoluhráči říkali?
Různě se mi posmívali, říkali mi, že jsem nekopa. Ze začátku jsem si z toho dělal velkou hlavu, ale teď už jsem si na to zvykl, tak už mě to nerozhazuje tolik.

Prý ti trenér při tvém střeleckém trápení pověsil kopačky na hřebík?
Ano, jedny symbolické mi nad mým místem v kabině visí, ale doufám, že jsou opravdu jen symbolické a ty moje pravé tam nepřibudou.

Jak se díváš celkově na podzimní výkony áčka?
Ono to souvisí dost i s mým výkonem. Kdybych proměnil alespoň polovinu svých šancí, tak by se to dost odrazilo na bodech celého týmu a ta hra by pak byla jistě taky lepší. Nicméně ta hra nebyla vždy tak špatná a když se více sehrajeme, tak to bude lepší.

Tušíš čím to bylo, žes přestal dávat branky? A co jsi dělal pro to, aby se to změnilo?
První tři kola jsem se vlastně trefil, když jsem to dobře vyřešil, a pak si myslím, že jsem to ne vždy řešil úplně špatně, ale prostě štěstí mi nepřálo. Třeba na zápase s 1999 Praha jsem šel na za stavu 3:3 na bránu, obstřelil jsem gólmana a trefil jsem tyč, od té se míč odrazil do druhé tyče a ven. Kdyby byl tehdy na mém místě někdo jiný, tak se mu to odrazí ještě do břevna a od něj do brány. Mně to tam prostě ale nespadlo.

Fc Tempo Praha - FA Praha 1:3 Fc Tempo Praha - FA Praha 1:3
Minulý rok jsi působil jako asistent u ročníku 2007, od léta jsi přešel jako asistent k ročníku 2000 a tedy ke kategorii U17. To je poměrně změna.
Změna to je, ale já jsem se chtěl trenérsky posunout a nasbírat další zkušenosti, proto tento přechod.

Jak tento půlrok hodnotíš?
Ze svého pohledu velmi pozitivně, získal jsem zkušenosti a rozšířil si obzory, co se má jak dělat a proč. Co se týmu týče, tak se nám bodově a tedy i postavením v tabulce příliš nedařilo. Na druhou stranu jsme s trenérem s hrou relativně spokojeni a výkony některých jednotlivců také nebyly úplně špatné.

Liší se v něčem práce asistenta U17 a U8?
Tak práce asistenta je hodně podobná, jsem tam abych sledoval a opravoval detaily, ale samotný záměr tréninků a hry je už určitě jiný. Víc očí také víc vidí, a mohu tak občas trenérovi nabídnout svůj pohled na věc.

Jaké jsou tvoje trenérské ambice?
Tento rok maturuji, tak uvidíme jak na tom budu časově, ale určitě bych se trenérství chtěl věnovat dál. Uvidím, jestli zvládnu časově si nyní udělat B licenci.

Cítil by ses již na funkci hlavního trenéra?
To zatím spíše ne, zatím mi chybí hlavně zkušenosti.

Máš přítelkyni?
Přítelkyni nemám.

Ptám se, protože máš pověst kluka, kterému padají holky ke kolenům? Je tomu tak?
Nevím, jestli mi padají úplně ke kolenům, ale ani jsem to neměl nikdy moc složité. Ale poslední dobou ani nevím, jak to je. Je to takové zamotané.

Prý ti stačí se někam posadit a holky ti sami od sebe nosí telefonní čísla. Neotravuje tě to někdy?
Občas je to trochu obtěžující, protože jich už mám plnou peněženku. Nicméně pořád to nějak zvládám:-).

Osoby:

Pavel Frei
Pavel Frei

Tagy:

    Rozhovor týdne