FC Tempo Praha

U15: Výhra po penaltách na Žižkově

14.3.2016 12:26   Lukas Tománek  

Utkání skončilo remízou 1:1, bonusový bod zajistily pokutové kopy.

K prvnímu mistrovskému utkání v jarní části žákovské ligy jsme zavítali na hřiště v Satalicích, kde hraje svá utkání Viktoria Žižkov. Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a hned z rozehrávky jsme se po dlouhém Sváťově míči za obranu dostali do vyložené šance, kterou však Filip neproměnil. Postupem času se hra vyrovnávala a k vidění byl pohledný fotbal od obou týmů. V 15.minutě se po krásném centru Filipa ocitl sám před prázdnou bránou Jáchym, ale s šancí se nevypořádal úspěšně. Naopak z první vážnější situace Viktorka skórovala - 1:0. Dlouho jim však vedení nevydrželo, když osamocení Štěpán s Karlosem proti šesti bránícím hráčům soupeře dokázali vymyslet skvělou akci, kterou završil brankou druhý jmenovaný - 1:1.

Už během prvního poločasu musel ze hřiště Sam, kterého nahradil Venca, a o poločase jsme poslali na hřiště další tři čerstvé hráče. Ze hřiště šli Sváťa, Fery, Jáchym a místo nich šli Novas, Škobla a Vlasy. Pro Adama Vlasáka to bylo posledních 35 minut v dresu Tempa, protože k příštímu mistrovskému utkání už nastoupí za Slavii. Druhý poločas bohužel už nebyl tak pohledný a spíše se hrálo vzduchem, na druhou stranu bylo vidět více gólových šancí. Oba týmy dokázaly vstřelit ve druhém poločase branku, v obou případech však radost překazil poněkud sporně odmávaný ofsajd. O vítězi zápasu tudíž musely rozhodnout pokutové kopy, tam jsme byli "úspěšnější", když se nám povedlo proměnit dvě a soupeři pouze jednu z pěti penalt. S předvedenou hrou i body jsme celkem spokojení, ale zanedlouho nás čeká nadstavbová část a tam budeme muset předvádět lepší fotbal.

Závěrem bych chtěl poděkovat Adamu Vlasákovi za skvělé služby, které tu během posledních tří let na Tempu odváděl, a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho novém působišti.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha 1:1 (1:1), pen. 1:2