FC Tempo Praha

Muži A: Na úvod tři body ze Střešovic

29.3.2016 20:50   Petr Vanko  

První hattrick v A týmu zaznamenal benjamínek Matěj Čech.

Po dlouhé zimní přípravě jsme se těšili na první mistrovské utkání a na konci března jsme se konečně dočkali. S béčkem Střešovic se jednalo o odvetu ze zimní ligy, kde jsme zvítězili 5:2.

Větší chuť si ale do jarní části přinesli domácí. Nám to moc neběhalo a jako by nás svazovala nervozita. Kombinace vázla, nedařilo se nám vyhrávat souboje a soupeř si vytvářel jednu standardní situaci za druhou. Z jedné z nich se ujal i vedení, když se odražený míč dostal před Vodičku a ten hlavou pohotově poslal míč do sítě - 1:0. Zanedlouho skončil míč v naší síti podruhé a nevypadalo to s námi vůbec dobře - 2:0. 

Naštěstí jsme zareagovali tím nejlepším způsobem. Gronych dostal míč za obranu a jeho přízemní centr doklepl do prázdné branky Čech - 2:1. Pak se hlavou prosadil Schwank, brankář jeho pokus vyrazil jen k Freiovi a náš útočník se nemýlil - 2:2. Vyrovnání nám pomohlo, ale naše psychická výhoda netrvala dlouho. Po centru ze strany zůstal před naší brankou zcela nepokrytý Vajnar a neměl problém do prázdné branky skórovat - 3:2. Naštěstí nás to nepoložilo a pokračovali jsme v aktivním výkonu.

Ještě do přestávky se vyrovnat nepodařilo. První varování po pauze ještě domácí obrana přečkala, ale pohledná akce později znamenala, že přestřelka pokračuje. Bialek našel za obranu rozběhlého Bartáka, který si hodil míč okolo brankáře a jeho kličku dorazil do branky Čech - 3:3. Pak přišel na hřiště Stejskal a po povedené kličce donutil brankáře k dobrému zákroku. Stejný hráč kopal následný rohový kop a po skrumáži prostřelil hradbu těl Čech - 3:4. Poprvé v zápase jsme vedli a hned po rozehrávce to mohlo být o dvě branky. Bialek vybojoval míč, postupoval sám na branku, ale bohužel mířil vedle.

Domácí jsme nikam nepouštěli, ale komplikace přišla těsně před koncem, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Tománek. I přesto jsme v deseti zodpovědně bránili, ale chybička přece jen přišla. Po dlouhém nákopu se dostal do velké šance domácí hráč, ale naštěstí zakončil vedle. První jarní body tak mohly mířit na Lhotku. 

Trenér Petr Vanko: "Určitě jsme nečekali lehký zápas a to se také potvrdilo. Úvod jsme měli velmi nervózní a Střešovice nás také potrestaly. Po dvaceti minutách jsme se však zlepšili a zejména ve druhém poločase jsme byli lepším týmem. Určitě oceňuji snahu a bojovnost týmu, protože otočit zápas s tak nepříznivým vývojem není vůbec jednoduché. I přes výhru nelze nevidět nedostatky a jsem přesvědčený, že umíme hrát mnohem lépe."

Zápasy:

SK Střešovice 1911 B - FC Tempo Praha 3:4 (3:2)