FC Tempo Praha

Muži A: Šest branek Modřanům

3.4.2016 23:43   Petr Vanko  

První tempácký hattrick zaznamenal útočník Pavel Frei.

Ve druhém jarním kole jsme v azylu v Horních Měcholupech přivítali Modřany. Soupeři jsme chtěli oplatit domácí podzimní porážku a potvrdit výhru ze Střešovic, která byla více než vydřená.

Nechtěli jsme mít tak špatný vstup do zápasu jako minulý týden a plán byl hned na soupeře vletět a vstřelit první branku. To se ale bohužel nepovedlo, protože po několika sekundách jsme zahráli krátkou malou domů a Pecinovský naši chybu potrestal - 0:1. Naštěstí nás to nepoložilo a Modřany jsme dostali pod tlak, který trval prakticky až do závěrečného hvizdu. Brzy se nám také podařilo vyrovnat. Série několika rohových kopů znamenala pro hostujícího brankáře permanentní nebezpečí. Jednou skvěle zasáhl, podruhé jsme trefili břevno a nakonec Stejskal našel v náběhu Netušila a ten hlavou mířil přesně - 1:1. I po vyrovnání jsme pokračovali v aktivitě, za kterou přišla odměna těsně před přestávkou. Dobré napadání našeho týmu dovršil Kadlec, který obral obránce o míč a jeho samostatný nájezd zastavil za cenu červené karty chybující obránce a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil Frei - 2:1. Do kabin jsme tak šli veseleji, než jak pro nás zápas začal, ale s vědomím, že není vyhráno.

Kluci ke druhém poločasu přistoupili znovu velice zodpovědně a na hřišti existovalo prakticky jen jedno mužstvo, a to domácí Tempo. Zanedlouho se nám povedla pohledná kombinace. Stejskal prostrčil mezi obránce na Freie, který našel na zadní tyči Valtu a s pomocí obránce skóroval - 3:1. Hned za minutu rychle rozehrál autové vhazování Kadlec a Frei si poradil nejen s obráncem, ale překonal i brankáře - 4:1. Pak začal festival neproměněných šancí a z našeho zakončení se vytratila jednoduchost a přímočarost. Občas diváci mohli jen kroutit hlavou nad tím, co neskončilo v síti. V závěru jsme však ještě vedení navýšili. Nejprve se nadechl k velkému sólu Kalina a po úniku z vlastní poloviny předložil nezištně míč Valtovi - 5:1. Náš obránce si pak přispal ještě jednu asistence, když vyslal do nájezdu Freie a ten dovršil hattrick - 6:1. Zápas tak skončil zcela v naší režii a mohli jsme se radovat z výhry.

Trenér Petr Vanko: "Dnes kromě chybičky v první minutě prakticky není klukům co vytknout. Byli jsme disciplinovaní nejen herně, ale i kázeňsky a od první minuty jsme šli za vítězstvím. K vidění byly pohledné kombinace, dostatek šancí a ruku v ruce s tím i pracovitost a zodpovědnost. Věřím, že nám tento zápas dodá potřebné sebevědomí, ale na druhou stranu věřím, že zůstaneme nohama na zemi a tento poctivý výkon zopakujeme."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Modřany 6:1 (2:1)