FC Tempo Praha

U15: Cenné tři body z Vršovic

3.5.2016 11:56   Filip Šmídek   Viktor Valta  

Tempáci se v tabulce nadstavbové části dostali jen o bod za vedoucí Bohemku.

V neděli odpoledne jsme nastoupili ve velmi důležitém zápasu ve Vršovicích proti Bohemians. O kvalitě Bohemians jsme věděli, za celou sezonu doma neprohráli a na jaře v sedmi zápasech pouze jednou inkasovali. Zato my jsme měli problémy se sestavou, protože dlouhodobě je zraněn Sam, v týdnu se zranil Hudy a do Anglie odcestovali Fery s Vencou, takže nám chyběli hned čtyři hráči z obrany, proto nám vypomohli Novák, Kinský a Havlíček z 2002, za co děkujeme trenérům (super spolupráce - takto to má vypadat) a hlavně Novasovi za výborný výkon.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a po celý první poločas jsme byli lepším týmem, po deseti minutách si vytvořil dobrou šanci Štěpán, ale brankář jeho střelu stačil vyrazit na roh, o chvíli později opět nebezpečně pálil Štěpán, ale i napodruhé ho gólman vychytal. Poté zahrozil i soupeř, ale jeho střela ve 20. minutě mířila nad branku. Vytvářeli jsme si hodně standardních situací a centrů především z pravé strany a po jednom z nich, kdy centroval Sváťa na zadní tyč, šel do souboje Fíla s obráncem Bohemky a ten si hlavou vsítil vlastní gól. Do konce poločasu už se nic zajímavého neudálo, a tak jsme šli do kabin spokojenější za stavu 0:1.

Během druhého poločasu byla lepším týmem Bohemka, my jsme nedokázali udržet míč a kupili jsme jednu chybu za druhou, soupeř si vytvořil tři dobré příležitosti, kdy dvakrát mířil mimo a jednou se vyznamenal dobře chytající Žežulka v bráně. Po poslední šanci soupeře jsme se trochu probudili a začali si více věřit na míči a dostávat se před branku domácích. V 66. minutě přišla rozhodující chvíle, kdy Štěpán unikl obráncům na pravé straně a řítil se ze strany sám na brankáře, všiml si ještě lépe postaveného Fíly a ten se nemýlil. Do konce zápasu se víc neudálo a po závěrečném hvizdu vypukla naše obrovská radost.

Hrál se zápas vynikající úrovně z obou stran, v prvním poločase jsme byli lepším týmem my, ve druhém Bohemians, ale přišlo mi, že naši kluci chtěli víc než soupeř, a proto jsme zaslouženě vyhráli, čímž jsme se dotáhli v boji o první místo na rozdíl jediného bodu právě za Bohemians.

Děkujeme všem rodičům a fanouškům za podporu a doufáme, že nás podpoříte i v následujících zápasech, kdy se hned třikrát za sebou ukážeme na domácím hřišti.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)