FC Tempo Praha

Muži A: Série porážek ukončena

16.5.2016 14:30   Petr Vanko  

Tempo po velmi dobrém výkonu zvítězilo 4:1 v Radotíně.

Ve 21.kole nás čekal nelehký úkol. Konečně ukončit šňůru proher a užít si o víkendu nějakou tu radost. V cestě nám stál soupeř nelehký, a to toho čas třetí tým tabulky Radotín. Zmobilizovali jsme všechny síly a po dlouhé době jsme měli i slušné možnosti, koho postavit do základní sestavy. Bohužel trochu na úkor béčka, ale to se nedalo nic dělat.

Hrálo se za vydatného větru, který jsme měli v prvním poločase v zádech a druhý poločas měli stejnou výhodu i domácí. My jsme ji však využili se vším všudy. Od úvodního hvizdu jsme byli velice aktivní, kluci dobře napadali rozehrávku Radotína a i směrem dopředu jsme se prezentovali několika povedenými akcemi. Tomáš Geissler uvolnil mezi obránce Schwanka, ale ten se teprve zastřeloval. O několik minut později ale jeho bojovnost vedla k první brance. V pokutovém území našel Freie, ten se vtipně uvolnil a jeho přihrávku elegantně dopravil do sítě patičkou Šváb - 0:1.

Vstřelená branka domácí moc nenakopla a na hřišti existovalo prakticky jen jedno mužstva. Patrik Geissler kopal přímý kop, kde jej na zadní tyči téměř vsedě dopravil do sítě znovu Šváb - 0:2. Zbrzdit náš nástup mohl Radotín z rohového kopu, ale po dohrání situace padla branka z ofsajdu a gól tedy neplatil. Skoro vzápětí poslal míč za statické obránce Tomáš Geissler a Frei zcela sám nezaváhal - 0:3. Náš zodpovědný a aktivní výkon ještě do přestávky podtrhla další branka. Kadlec vyvezl míč, našel Schwanka, od něj se dostal míč k Patrikovi Geisslerovi a jeho tečovaná střela zapadla do sítě - 0:4.

Bylo více než jasné, že o vítězství nás může připravit jen vlastní hloupost. Domácí s větrem v zádech zvýšili aktivitu, ale ani my jsme v dobré defenzivě nepolevili. V 56. minutě se však soupeř přece jen dočkal. Lehkovážná ztráta míče na hranici pokutového území, centr z první před branku a osamocený hlavičkář uklidil míč do sítě - 1:4. Další korekce skóre nepřišla, jednou včas zasáhl Kuchař a další šance soupeře skončila nepřesnou koncovkou mimo branku. Jelikož ani my jsme pátý gól nepřidali, což nás nemuselo až tolik mrzet, tak zápas skončil naší výhrou 1:4. Po dlouhé době jsme si tak mohli vychutnat pocit vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Dnes mám velkou radost, že jsme konečně vyhráli a taky z velice dobrého výkonu celého týmu. Největší rozdíl oproti posledním zápasům byl v přístupu ke svým povinnostem zejména při bránění. Věřím, že nám výhra pomůže a i v dalším zápase předvedeme takový výkon, abychom mohli ze hřiště odcházet s dobrým pocitem a s bodovým ziskem."

Zápasy:

SC Olympia Radotín - FC Tempo Praha 1:4 (0:4)