FC Tempo Praha

Muži A: Tempo znovu přeborové!

11.6.2017 23:33   Petr Vanko  

Díky jasné výhře 4:0 na Čafce se Tempo po dvou letech vrací do nejvyšší pražské soutěže.

V předposledním kole jsme hráli na Čafce proti poslednímu týmu tabulky. Vzhledem k bodovému rozdílu mezi oběma týmy jsme byli jasným favoritem a postupová matematika říkala, že nám stačí uhrát pouze bod, abychom mohli slavit návrat do přeboru.

Zápas jsme měli pevně ve své moci hned od úvodního hvizdu. Domácí se prakticky nedostali přes polovinu hřiště s míčem pod kontrolou a náš tlak neustále prověřoval obranu týmu ČAFC. První závary ještě gólem neskončily, ale v 18. minutě nacentroval z rohového kopu Patrik Geissler a Kadlec se hlavou nemýlil - 0:1. Pak jsme velmi polevili, zejména v útočné fázi nám chyběl větší hlad po gólech a nebezpečí před brankou domácích se výrazně snížilo. Jako kdyby přišlo uspokojení z toho, že soupeř nijak neohrožuje Pacovského v brance a od postupu nás dělilo stále méně času.

Do druhého poločasu jsme udělali změny, abychom na hřiště dostali více ofenzivních hráčů a před brankou Fulíka začalo být opět živo. Pomohl nám přímý kop, kdy již prověřená souhra centrujícího Geisslera a zakončujícího Kadlece znamenala druhou trefu - 0:2.  Když se pak po centru Valty trefil hlavou Hurka - 0:3 - a po přihrávce Bláhy mířil přesně Vltavský - 0:4, tak se mohlo pomalu připravovat šampaňské a postupová trička. Náskok jsme mohli zvýraznit z penalty, kterou nejprve rozhodčí odpískal a posléze vytáhl za pokutové území. Již připravený Kuchař se však nenechal odradit a krásnou střelou z přímého kopu nechal vyniknout neméně pěkným zákrokem jeho konkurenta Fulíka v brance. Závěr se odehrával na polovině hřiště domácích a po závěrečném hvizdu se mohlo slavit. Tempo je znovu po dvou letech přeborové a cíl je splněn!!!

Trenér Petr Vanko: "Výhra znamená postup a všichni máme velkou radost. Dneska jsem od první minuty vůbec nepochyboval, že by se to nepodařilo, protože na klukách bylo celý týden vidět, že vědí, o co se hraje a mají zdravé sebevědomí. Sice jsme nehráli v tak vysokém tempu jako minulé zápasy, ale na body to stačilo a postup slavíme. Příští týden už někteří kluci dostanou zasloužené volno, ale i tak se budeme chtít se sezónou rozloučit výhrou."

Zápasy:

ČAFC Praha B - FC Tempo Praha 0:4 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:93)