FC Tempo Praha

Muži A: Hodnocení sezony

17.7.2017 22:15   redakce  

Ukázalo se, že bez silného a širokého kádru by ten cíl byl nesplnitelný a chtěl bych poděkovat všem, kteří měli chuť podpořit tým v postupu a měli chuť přijít na tréninky v tak vysokém počtu, uvedl trenér Petr Vanko.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Před sezónou jsme si řekli, že určitě chceme hrát o postup do přeboru. Dalším cílem bylo, aby naše snažení bylo podpořeno i atraktivní ofenzivní hrou a aby došlo k zapojení mladých hráčů, kterých máme v kádru mnoho.

ČAFC Praha B - FC Tempo Praha 0:4 ČAFC Praha B - FC Tempo Praha 0:4
Jak se je podařilo naplnit?
Dá se říct, že k naplnění došlo prakticky na 100%. Ukázalo se, že bez silného a širokého kádru by ten cíl byl nesplnitelný a chtěl bych na tomto místě poděkovat všem, kteří měli chuť podpořit tým v postupu a měli chuť přijít na tréninky v tak vysokém počtu.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Těžko říct, na co budeme mít. Očekávám, že někteří naši soupeři se asi trochu promění, takže vycházet z nějaké minulé výkonnosti se mi moc nechce. Těžko porovnávat. Je to o soutěž výš, přistupujeme k tomu s pokorou, ale stavět se do role kandidáta na sestup určitě nebudeme. Jasným cílem je ale hrát přebor i v další sezóně.

V čem měl Váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Už jsem říkal, že jsme si dokázali pomoct širokým kádrem. To se několikrát v sezóně hodilo a hlavně kluci ukázali, že na to mají. Určitě bych vyzdvihl snahu o kombinační projev a dobré bránění. Kluci pochopili, že v týmovém projevu je síla a i některé velmi silné osobnosti se dokázaly podřídit zájmům kabiny a to bylo strašně důležité.

Který soupeř Vás zaujal a čím?
Těžká otázka. Střešovice měly velice silný tým a příští rok si to asi s Podolím a Újezdem rozdají o postup, ale že bych vyloženě řekl, že by mě někdo zaujal, tak to asi pro letošek nechám bez odpovědi.

ČAFC Praha B - FC Tempo Praha 0:4 ČAFC Praha B - FC Tempo Praha 0:4
Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
Myslím, že o rozestavení to ani tolik není. Spíš o jednotlivých úkolech, které preferuji, aby byly hodně zaměřené na ofenzivu. Celou sezónu jsme se snažili hlavně hrát na hodně útočících hráčů, abychom stříleli co nejvíce branek, a to se celkem i dařilo.

Veselá historka ze sezóny?
Asi detailní rozbor večera Viktora v podání Jirky Nechvíly máme teď v hlavě nejvíc.

Nejlepší moment sezóny?
Pocit, že postupujete a je hotovo, je opravdu k nezaplacení. Samozřejmě některá dílčí utkání, která byla hrozně těžká a povede se vám je rozhodnout - na Podolí, oba zápasy se Střešovicemi, na Újezdě, doma Stodůlky. To je velký adrenalin. A určitě bych ještě připojil velkou sílu kabiny, která fungovala a měla zdravé vztahy.

Nejhorší moment sezóny?
Asi prohra na 1999 Praha. To byla velká ostuda a pak jsme museli osm zápasů dotahovat a byli jsme hrozně pod tlakem prakticky každé kolo až do zápasu ve Střešovicích, který jsme 4:3 vyhráli, tam se to asi zlomilo.

Pokud chcete ještě něco sdělit, máte zde prostor.
Určitě velké poděkování klukům z vedení klubu za jejich podporu, kterou jsem já i tým cítil celou sezónu a prakticky od počátku mého působení tady na Tempu. Dále určitě chci poděkovat i celému realizačnímu týmu a hlavně klukům za výkony na hřišti. Taky si hrozně cením toho, jak jsou starší a zkušenější kluci schopni pomáhat těm mladým, aby nelítali zbytečně v oblacích, nebo je podpořili, když se nedaří. To se nám v sezóně několikrát osvědčilo.

Osoby:

Petr Vanko