FC Tempo Praha

Muži B: Kobra, která nekouše

29.9.2017 19:59   Jiří Nechvíla  

Kobra Jiří Žalud vyšla naprázdno a Benfika na Kyjích poprvé ztratila body.

Stačí  týden laborovat se zraněním a člověk hned ztratí přehled o kabině.

Na Kyje jsem dorazil jako nehrající kapitán patnáct minut pře výkopem. Vzhledem k brzkému času výkopu a delšímu spánku jsem musel snídaňový deficit dohnat v kantýně u hřiště.

Se hvizdem úvodu zápasu jsem dorazil na lavičku. Prohodím řeč s horšími fotbalisty a zjistím, že Jirka Žalud dostal novou přezdívku. KOBRA. Není se čemu divit. Jirkovy statistiky pro tuto sezónu zatím hovoří krutopřísným jazykem. Ze čtyř zápasů 9+5. Během mé druhé návštěvy místní kantýny jsme se od štamgastů dozvěděl, že těchto až nechutných statistik si byl dobře vědom i brankář Kyjí a na zápas radši vůbec nedorazil. Také mi prozradili, že nikomu z ostatních hráčů se do branky vůbec nechtělo, a tak museli nedobrovolně losovat, koho KOBRA dnes uštkne.¨

Jenže jak jedno přísloví povídá, usekni hadovi hlavu a zabiješ tak celé tělo. Kobra nedostala na hřišti ani píď prostoru. Kyjští hráči ji zdvojovali, ztrojovali, zčtyřjovali a nenechali ji vůbec dýchat. Jak praví jedno staré antické přísloví, kde není had, není život. Našemu mužstvu se nedařilo, neproměňovalo šance a působilo ospalým dojmem. Zato Kyjským to šlo náramně a snad z každé šance vytěžili maximum. Nakonec nám nadělili nepopulárního bůra a nahradili nás na čele tabulky. Jirkovi po tomto zápase přezdívka zůstala, jen byla rozšířena o přívlastek. Jirka Žalud - KOBRA, která nekouše.

Zápasy:

TJ Kyje Praha 14 - FC Tempo Praha B 5:1 (2:1)