FC Tempo Praha

U15: Po přestávce otočka

3.10.2017 14:43   Jaroslav Teplan  

Tempáci zvrátili proti Táborsku nepříznivé poločasové skóre.

V neděli 1.října jsme odehráli další kolo doma proti Táborsku. Po dvou vítězných zápasech jsme chtěli naplno znovu bodovat, ale věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas.

První poločas byl z naší strany velmi pasivní a technicky nepřesný. Soupeři jsme umožňovali vyrážet k nebezpečným protiútokům. Jeden z brejků se soupeři podařilo kvalitně vyřešit a dostat se do vedení. Většina hry se jinak odehrávala mezi šestnáctkami bez vyloženějších šancí na obou stranách.

Do druhého poločasu po důrazném proslovu v kabině na hřiště nastoupilo úplně jiné Tempo. Bylo nás plné hřiště. Hru jsme výrazně zpřesnili a především jsme byli schopni ve středu pole udržet míč, což se nám v prvním poločase moc nedařilo. Začali jsme být nebezpeční po obou stranách hřiště. Odměnou nám byla vyrovnávací branka, když Rakušan proměnil samostatný únik po krásné přihrávce Větrovce. Neustále jsme na soupeře tlačili a chtěli jsme vstřelit rozdílovou branku. Několik zajímavých situací jsme ještě neproměnili. Ujal se až únik Nováka ze strany. Do konce zápasu zbývalo asi deset minut, když Táborsko přeskupilo řady a vrhlo všechny síly do útoku. Celkem jsme se s danou situací dobře popasovali a závěr zvládli.

Jsme rádi, že se nám dnes podařilo opět zvítězit. Především jsme spokojeni, že se nám podařilo obrátit nepříznivý poločasový výsledek. Kluci ve druhém poločase Táborsko přehráli a je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit pojišťovací branku a uklidnit tak průběh zápasu. Soupeř dnes podal velmi kvalitní výkon, a jsme rádi, že nás takto potrápil. Pro kluky je to zkušenost, že by se neměl žádný soupeř podceňovat, což se dnes stalo.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 2:1 (0:1)