FC Tempo Praha

U15: V poslední vteřině ztracená výhra

30.10.2017 10:57   Jaroslav Teplan  

Motorlet byl nakonec šťastnější v penaltovém rozstřelu.

Ve středu 25.10. jsme předehrávali v domácím prostředí mistrovské utkání s týmem Motorletu. V minulé sezóně se nám nepodařilo Motorlet ani jednou porazit a měli jsme velmi nelichotivé skóre ze čtyř zápasů 0:18, takže jsme byli zvědavi, jak zápas bude vypadat. Již před zápasem byla v kabině cítit velmi dobrá atmosféra, kdy se kluci těšili na kvalitní zápas.

Začátek zápasu byl však z naší strany spíše ustrašený a nervózní. Vznikala spousta soubojových situací, ve kterých jsme propadali – především ve středu hřiště. Postupem času jsme se začali více osmělovat a být rovnocennějšími soupeři. Především ve střední části prvního poločasu jsme soupeře začali přehrávat a být dominantnějšími na míči. Odměnou nám byly dvě vstřelené branky, když se podařilo skórovat L. Jirákovi a Novákovi. Tyto góly nás ještě více nakoply a soupeře spíše utlumily. Bohužel těsně před koncem prvního poločasu soupeř snížil na rozdíl jediné branky, když se trefil po rohovém kopu, míč propadl na první tyči.

Ve druhém poločase to byl z hlediska nasazení a přístupu obou týmu nadstandardní zápas, co jsme mohli sledovat v letošní sezóně. Oba týmy bojovaly a usilovaly o vítězství. Soupeř si vytvářel zajímavé předfinální situace, které se mu však nedařilo kvalitně vyřešit přes naši velmi dobře fungující obranu. My jsme si však rovněž vytvořili několik zajímavých situací před brankou soupeře. Ovšem nikomu z kluků se nepodařilo vstřelit branku. Zápas tak byl otevřený až do posledních minut. V posledních deseti minutách jsme viděli velice jednoduchý způsob fotbalu od obou mužstev. Nakonec se šťastnějším týmem stal Motorlet, který srovnal v posledních vteřinách zápasu.

V následujících penaltách bylo na kopajících hráčích vidět obrovské zklamání z obdržené branky v závěru zápasu. Soupeř tak měl výrazně usnadněnou situaci a s přehledem proměnil všechny své pokusy a odvezl si od nás dva body.

V dnešním zápase kluci předvedli, že jejich výkonnost postupně stoupá. Na hřišti se projevovali jako jeden muž, když jeden bojoval za druhého. Věřím, že naše výkony budou mít neustále rostoucí tendenci. Bohužel soutěž nám skončila, tudíž budeme muset řadou přátelských utkání dohánět zápasovou vytíženost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 2:2 (2:1), pen. 1:4