FC Tempo Praha

Šmídek a Bláha v ideální jedenáctce

28.11.2017 10:38   www.fotbalpraha.cz  

Web fotbalpraha.cz zvolil do podzimní ideální jedenáctky přeboru dva tempácké záložníky!

Pražská teplárenská přebor před týdnem ukončil svou podzimní polovinu. Nastává tak čas pro ohlédnutí za tímto obdobím. Začínáme tradičně "jedenáctkou sezony". Jejím pilířem se stal Pavel Grznár z Třeboradic. V naší pozápasové anketě nasbíral deset nominací na hvězdu zápasu, tedy nejvíce ze všech. Kolem něj jsme doplnili zbývající desítku. Letos to nebylo opravdu jednoduché.

Na některých postech jsme hodně dlouho zvažovali všechna pro a proti. Hodnotili statistická čísla i subjektivní pohledy redaktorů našeho webu. Nakonec jsme vsadili na ofenzivní rozestavení 3 - 5 - 2.

Tady je výsledek:

Pražská teplárenská přebor - jedenáctka podzimní části ročníku 2017 - 2018
Martin Tlustý (Dukla JM) - Tomáš Bláha (Přední Kopanina), Jan Markuzi (Dukla JM), Marek Vybíral (Braník) - Martin Inneman (Dukla JM), Filip Šmídek (FC Tempo), Pavel Grznár (Třeboradice), Dan Bláha (FC Tempo), Daniel Hájek (Horní Měcholupy) - Michal Zeman (Dolní Chabry), Petr Junek (Třeboradice).

Brankář:
Martin Tlustý (Dukla Jižní Město)
Legenda fotbalu na Hájích. Po padáku místního FC se do této sezony přesunul v rámci Jižního Města na Duklu. A chytil druhou mízu. Do základní sestavy druhého celku tabulky naskočil ve všech zápasech. Jen dvakrát za rozhodnutého stavu pustil mezi tři tyče své případné následovníky, takže má na kontě 1331 minut. V sedmi zápasech udržel čisté konto.

Obránci:
Tomáš Bláha (Přední Kopanina)
V sestavě exdivizní Kopaniny chyběl jen jednou ve 3. kole na hřišti Třeboradic. Jinak nevynechal ani minutu. Ve vzdušných soubojích před vlastní brankou takřka nepřekonatelný. Spolehlivý v zahrávání standardních situací. Autor dvou branek posbíral čtyři žluté karty. 

Jan Markuzi (Dukla Jižní Město)
Obhájil svou pozici z jedenáctky loňské sezony. Na hřišti na podzim nechyběl ani minutu. V tříobráncovém systému mužstva jasný pilíř jeho středu. Prostě kapitán na svém místě. Jako obránce jen tři žluté karty. K brankové bilanci mužstva přispěl jedním gólem. Jeden gól si dal i vlastní.

Marek Vybíral (Braník)
Do sestavy Braníku, čtvrtého celku podzimní části soutěže, se dostával sice jen zvolna, když v úvodu podzimu začal na lavičce a třikrát se dokonce na hřiště nepodíval. Pak už z ní ale nevypadl. Celkem nastřádal 1015 minut, mužstvu pomohl pěti góly. Posledních osm kol na hřišti nechyběl ani minutu. Slízl šest žlutých karet.

Záložníci:
Martin Inneman (Dukla Jižní Město)
Vlající černá hříva se stala symbolem pravého kraje Dukly. Na svou výšku neskutečně rychlý, výborný 
a důrazný hlavičkář. Pokud budete hledat nějaký automatismus ve hře Dukly, jeden je jasný: „Pošli to doprava, tam nabíhá Inny!” Následuje rychlý průnik obranou, centr před branku nebo zakončení. Střelecky se prosadil celkem pětkrát a má jen dvě žluté karty. Na svém kontě má i jeden vlastní gól z domácího zápasu s ČAFC. I on obhájil svou pozici z minulé sezony.

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 1:2 FC Tempo Praha - FK Dukla JM 1:2
Filip Šmídek (FC Tempo)
Pokud na někoho platí příměr „pilná včelka”, tak je to on. Svým neutuchajícím pohybem ovládá velký prostor. Hnací motor nováčka z Tempa ale umí i dávat góly. Uvedl se hned v prvním zápase a celkem si připsal tři gólové zásahy. V červenožlutém dresu absolvoval na podzim všech patnáct zápasů a na kontě má plnou porci 1350 minut.

Pavel Grznár (Třeboradice)
Nejzářivější hvězda přeborových trávníků. Ve čtrnácti zápasech, které odehrál, nasbíral celkem deset nominací na hvězdu zápasu. Chyběl jen v domácím duelu 8. kola proti Dukle JM. Jeho levačka je kouzelná a jí rozehrané standardní situace vyvolávají v řadách soupeřů vždy plnou pohotovost.

SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:2 SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:2
Dan Bláha (FC Tempo)
Spolu s Filipem Šmídkem druhá klíčová postava ofenzivně laděného týmu Tempa. Vynikající technik s chytrým řešením herních situací a výbornou střelou. S pěti góly na kontě také nejlepší střelec mužstva ze Lhotky. K tomu si připsal i pět gólových asistencí. Střelecký majstrštyk si připravil v domácím zápase proti Třeboradicím. Dvěma góly smazal dvoubrankový náskok lídra tabulky a zařídil remízu 2:2.

Daniel Hájek (Horní Měcholupy)
Asi málokdo před startem podzimu tipoval celek Horních Měcholup na třetím místě. K tomuto úspěchu výrazně táhl mužstvo i on. Nastoupil ve všech zápasech a na hřišti nechyběl ani minutu. Dostal sice čtyři žluté karty, ale se šesti góly se především stal nejlepším střelcem mužstva.

Útočníci:
Michal Zeman (Dolní Chabry)
Tak tohle byla nejtěžší volba. Nakonec dostal přednost před Ondřejem Kotlíkem z Dukly. Proč? Dres nováčka Dolních Chaber poprvé oblékl až ve třetím kole, kdy naskočil doma do druhého poločasu bezbrankového duelu s Újezdem nad Lesy. V pátém kole dal svůj první gól a po podzimu se zastavil na čísle dvanáct. Jeho gólové galapředstavení proti Přední Kopanině a čtyři góly v jednom zápase, to má prostě váhu. Navíc svými góly přispěl celkem k sedmnácti bodům ze dvaceti, které Chabry na podzim nasbíraly.

Petr Junek (Třeboradice) 
Jako jediný má ve své bilanci průměr jednoho gólu na zápas. V patnácti odehraných zápasech pobyl na hřišti 1295 minut. Fotbalový flegmatik a bohém. Dokáže se na hřišti zdánlivě bezvýznamně potulovat, ale když ucítí kořist, zaútočí. Po svém příchodu z Meteoru patří v Třeboradicích několik sezon mezi nejlepší střelce soutěže.

A na závěr už také tradičně slova klasika a Českého génia Járy Cimrmana: „Můžete s tím nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je také to jediné, co proti tomu můžete dělat.” Ať žije fotbal!

Osoby:

Dan Bláha
Filip Šmídek