FC Tempo Praha

Trenérem roku 2017 Petr Vanko

19.12.2017 10:20   redakce  

Trenér A týmu mužů se stal devátým vítězem v historii ankety.

Anketu Trenér roku vyhlašuje vedení Tempa s přáním naplnit tuto tradiční součást všech fotbalových anket, současně však s přáním, aby ji všichni brali právě jen jako anketu a hodnocení činnosti, která z podstaty věci není jednoznačně měřitelná. V podmínkách, kdy všichni trenéři odváděli v průběhu výbornou práci, bylo rozhodování jako vždy obtížné.

Trenérem roku 2017 se nakonec poprvé v jeho krátké tempácké kariéře stal Petr Vanko.

Trenér roku 2017 - Petr Vanko Trenér roku 2017 - Petr Vanko
Spolupráce trenéra Vanka s Tempem začala na jaře roku 2016, začalo se s budováním nového mužstva a v minulé sezóně se podařil návrat A týmu do nejvyšší pražské soutěže poměrně suverénním způsobem. Jako nováček přeboru v probíhající sezóně přezimuje Tempo na pěkné 5. pozici, ale co je neméně důležité - prezentuje se kvalitní kombinační hrou atraktivní pro diváky. Neméně důležitou součástí jeho práce je i navázání úzké spolupráce s B týmem a starším dorostem. Důležitou součástí realizačního týmu je i trenérův bratr Martin Vanko v pozici asistenta a Václav Kalina jako vedoucí týmu.

"Jsem na Tempo poměrně krátce, ale jak jsem fungování klubu poznal, toto ocení by spíše patřilo všem mládežnickým trenérům na Tempu, kteří tu odvádějí neuvěřitelný kus práce. Ocenění si samozřejmě velice vážím a chtěl bych za něj především poděkovat všem hráčům za to, co za mého působení předvádějí v trénincích a při zápasech," hodnotil skromně Petr Vanko při přebírání ceny v rámci Tempáckého plesu.

Dosavadní vítězové ankety:
2008 - Michal Hozák
2009 - Richard Klípa
2010 - Lukáš Michl
2011 - Ivo Flaks
2012 - Jiří Janeček
2013 - Lukáš Michl
2014 - Jiří Hron
2015 - Antonín Plachý
2016 - Viktor Valta
2017 - Petr Vanko

Osoby:

Petr Vanko

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)