FC Tempo Praha

Muži B: Spravedlivá remíza

28.3.2018 17:47   Jiří Nechvíla  

Ona tempácké góly Dolním Počernicím vstřelil kanonýr Žalud.

První zápas jsme odehráli na nově položené umělé trávě na Junioru. Hřiště je menších rozměrů, a tak se předpokládala hra plná soubojů a vzhledem k prvnímu zápasu po zimní přípravě velkého nasazení.

Po úvodním hvizdu jsme byli opticky lepší a připravili jsme si několik zajímavých útočných akcí, ale ani z jedné jsme se nedokázali dostat do vyložené šance. Naopak soupeř po rychlém přechodu do útoku a přesném centru dopravil po přesné hlavičce míč do naší sítě. Dál se pokračovalo v poměrně svižném tempu a oba týmy si připsaly několik gólových možností. Nám se podařilo vyrovnat po nařízeném volném přímém kopu. Exekuce se ujal Jirka Žalud a krásnou ranou k pravé tyči nedal brankáři šanci. Do poločasu jsme dokázali otočit vedení na naši stranu. Po rozehrané standardní situaci se k hlavičce dostal kapitán týmu Jiří Nechvíla, který hlavou sice nezamířil mezi tyče, ale míč se dostal k Žaludovi a ten jej dopravil do sítě. Hosté se v závěru první půle dožadovali penalty, kterou sudí přes velké protesty domácích nenařídil.

Do druhé půle nastoupili domácí ještě více houževnatěji a snažili se o co nejrychlejší vyrovnání. Do vyložené šance jsme je ale nepouštěli. Po dlouhém autu do našeho vápna došlo k souboji a rozhodčí nařídil proti nám pokutový kop. Ten domácí s přehledem proměnili a stav byl vyrovnán. Po zbytek zápasu se oba týmy snažily strhnout vedení na svou stranu, a tak byl místy viděn opravdu velmi ofenzivní fotbal. Více gólových šancí jsme si dokázali vytvořit my, ale ani jednu se nepovedlo využít. Konečná remíza je vzhledem k průběhu zápasu spravedlivá.

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha B 2:2 (1:2)