FC Tempo Praha

Muži B: Vydřené body ze Kbel

3.4.2018 21:37   Jiří Nechvíla  

Ze snadného zápasu udělala Benfika vlastní pasivitou drama.

Další venkovní zápas nás zavedl na umělou trávu v Satalicích, kde nás přivítal soupeř ze Kbel. Zápasy mají pokaždé náboj a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Domácí přijeli podpořit jejich ultras a celkově i díky po nás hrajícímu zápasu přihlížela zápasu velmi slušná návštěva.

První půle byla v naší režii. Byli jsme více na míči a často se dostávali do šancí. Hned tu první proměnil po pěkné individuální akci Pepa Hurka. O chvilku později mohl Pepa vedení rovnou navýšit, ale trefil jen břevno. Domácí se dostávali do zakončení jen sporadicky a většinou jen z velké dálky anebo zkazili předfinální přihrávky. V poslední minutě prvního poločasu se opět dostal do velké šance Pepa Hurka, ale velmi slibnou příležitost nedokázal opět proměnit.

Začátek druhé půle běžel ve stejných kolejích. Zahodili jsme několik šancí a soupeř se k ničenu nedostal. Druhou branku přidal po svém prvním doteku v zápase střídající dorostenec Adámek. Následně se ten stejný hráč dostal po krásné akci do samotného nájezdu na brankáře, ale bohužel neproměnil. To od nás bylo na dlouho dobu vše a začal hrát soupeř.

Ten nás začal mačkat na naší půlce a začal hrozit zejména centry z křídel do našeho vápna. Několik možností brankář Kuchař pochytal a několik jich odvrátila naše obrana. Pak přišla skrytá střela zpoza vápna a ta znamenala snížení. Kbely se dostaly ještě více do zápasu, a ještě více nás přitlačily k vápnu. Deset minut před koncem přišel centr z levé strany a nadvakrát ho dokázal hráč Kbel dopravit do sítě. Po vyrovnávací brance se Kbely pokoušely o otočení výsledku, ale i my jsme začali mít opět příležitosti. Hrál se velmi otevřený fotbal nahoru dolů a nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal opět Adámek, který dokázal strhnout vedení na tempáckou stranu. Poté se strhla mezi diváky rvačka, do které se zapojil i domácí hráč a byl vyloučen. Následně se už Kbelům nepovedlo navázat na svůj předchozí tlak, a tak jsme utkání dovedli do vítězného konce.

Vzhledem k průběhu zápasu můžeme být rádi za tři body a snad si z toho vezmeme ponaučení do příštího zápasu.

Zápasy:

Spartak Kbely - FC Tempo Praha B 2:3 (0:1)