FC Tempo Praha

U15: Kondiční trénink na Dukle

19.4.2018 8:25   Jaroslav Teplan  

Soupeř byl jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vede naši divizní skupinu.

V sobotu 14.4 jsme odehráli těžký zápas proti velice kvalitnímu týmu z Dukly, který je suverénním a zaslouženým lídrem naší tabulky.

Od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Velice rychlí a velmi dobře technicko-takticky vyzbrojení hráči Dukly nám dělali od začátku zápasu velké problémy. Měli jsme problém zachytávat jejich křídelní kombinace, neboť jsme na ně velmi špatně reagovali. Když se nám podařilo "přežít" velké příležitosti Dukly, tak jsme jim těsně před koncem usnadnili třikrát skórovat po velkých individuálních chybách.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas ještě zkorigujeme a uděláme z něj drama. Na soupeře jsme od začátku poločasu vlítli a presovali jsme ho po celém hřišti. Dukla s tím měla zpočátku problémy, ale s přibývajícím časem nám ubývaly síly a pro kontrolu míče to měla Dukla snazší. Druhou polovinu druhého poločasu jsme ještě hráli proti deseti hráčům Dukly, kterým se zranil po střetu s L. Jirákem brankář. V této fázi hry se mělo více objevovat držení míče s variabilní kombinací. Uchýlili jsme se pouze k nakopávaným míčům za obranu. Dukla v průběhu druhého poločasu vstřelila další tři branky a zaslouženě vyhrála.

V zápase jsme se konfrontovali s týmem, který by se rozhodně neztratil ani v nejvyšší žákovské soutěži. Chtěli jsme hrát se soupeřem otevřenou partii, ale zápas se vlivem jednoduchých chyb v naší kombinaci, proměnil v kondiční trénink.

Přesto musíme kluky po zápase pochválit, neboť neustále se snažili hrát tvořivě, až na závěrečných dvacet minut, kdy jsme přechodovou fázi velice zjednodušili. Dukle děkujeme za výbornou zkušenost, neboť zápasy takovéto intenzity a kvality nás mohou posunout o kus dál.

Zápasy:

FK Dukla Praha - FC Tempo Praha 6:0 (3:0)