FC Tempo Praha

Muži A: Hodnocení sezony

20.7.2018 18:30   redakce  

Poslední na řadu se svým pohledem na minulou sezonu přišel trenér A týmu Petr Vanko.

Jaké byly cíle do právě skončené sezony?
Cíle se poměrně těžko daly stanovit, protože jsme nevěděli, jak náš tým bude vypadat v konfrontaci s týmy z vyšší soutěže. Samozřejmě jsme nechtěli plnit roli outsidera, ale zároveň jsme měli pokoru k tomu, že to je o level výše. Prvořadý cíl tedy byl určitě záchrana a pokud to dobře půjde, tak hrát co nejvýše.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?

Herně jsme určitě nechtěli ustupovat ze stylu, který nám přinesl úspěch v podobě postupu. Myslím, že po této stránce můžeme být spokojeni. Samozřejmě bylo i dost utkání, kdy se nám to nepovedlo, ale to snad přijde zase s dalšími zkušenostmi, které zúročíme v sezoně další. No a co se výsledků týče, tak tady asi panuje ještě větší spokojenost.

FC Tempo Praha - SK Union Čelákovice 4:4 FC Tempo Praha - SK Union Čelákovice 4:4
Jaké jsou cíle týmu do sezony následující?
Byli bychom hrozně rádi, kdybychom aspoň zopakovali umístění z minulé sezony. Nebude to vůbec lehké, protože teď jsme v pozici přeborového týmu, nikoliv nováčka a soupeři si na nás dají mnohem větší pozor. Navíc většina konkurentů po loňské zkušenosti mohutně posiluje. Soutěž je doplněna nováčky, kteří jsou určitě kvalitnější, než sestoupivší týmy. Herně bychom rádi vylepšili dojem z utkání, kdy máme převahu, ale chybí nám lepší údernost v poslední třetině hřiště.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Předností asi  je, že dokážeme porazit každý tým a zároveň slabinou, že jsme byli nevyrovnaní a s kýmkoliv pak prohrajeme. Souvisí to s předchozím odstavcem. Když jsme měli převahu, tak jsme kolikrát neměli body, protože nám chybí větší zabijácký instinkt a důraz před brankou. Věřím, že se k Bláhovi střelecky přidají kluci z útoku a budeme mnohem nebezpečnější.

Nejlepší a nejhorší moment sezony?
Určitě oslavy 90 let vzniku Tempa a sezona jako celek, kterou jsme si užili do posledního kola. Maličké zklamání bylo na konci, přece jen jsme ke 4. příčce měli opravdu jen krůček.

Do jaké míry sledujete výkony a výsledky ostatních tempáckých týmů a který z nich vás zaujal?
Nejvíce jsem sledoval dorost U17 a obrovská gratulace k velkému úspěchu trenérům i hráčům. Jinak samozřejmě nějaké střípky si snažím poskládat i z ostatních kategorií a platí, že jsme neustále v kontaktu s trenéry mládeže, abych měl přehled.

Zábavná historka ze sezony?
Z poslední doby mě určitě napadá radost v očích Ondry Schwanka, když dostal povolení mě zbít. Nakonec toho nevyužil:-).

Co chybí Tempu, aby se dostalo po sportovní stránce na ještě vyšší úroveň?
Určitě čas a sbírání zkušeností. Celý klub, včetně mužské kategorie, má určitě na to, aby za pár let měl ještě lepší soutěže. Jen je to o tom být trpělivý, protože zaseto je velice dobře.

Který trenér, pokud nějaký, je vám největší inspirací a jaký je váš trenérský sen?
Trenérský sen asi žádný nemám, protože mi to práce ani nedovolí. Užívám si svoje působení na Tempu a jsem rád, že jsem součástí proměny klubu. Inspirací je mi každý trenér, který ve svém volném čase obětuje svůj čas ve prospěch kluků a klubu.Někdy by si to měli uvědomit jak hráči, tak rodiče.

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Rozhodně je zde na místě poděkovat celému výboru - Liborovi, Petrovi, Jirkovi. Za klubem je vidět obrovská práce a není to jen o zápasech každý víkend. Moc si vážím, že v tomto skvělém kolektivu můžu být. Není to jen o vedení, ale i všech trenérech, kteří tu odvádějí skvělou práci. Vážím si i konstruktivní kritiky a diskuse a doufám, že v tomto duchu se ponesou i další sezony. Ne vždy se totiž může stát, že se bude všechno dařit. Do další sezny přeji všem hodně chuti a štěstí!!

Osoby:

Petr Vanko