FC Tempo Praha

Tempáci za Spartu v zahraničí

22.8.2018 12:54   redakce  

Patnáctka našeho partnerského klubu vyhrála velký turnaj v Rusku, byli u toho i brankář U15 Martin Bašta a odchovanec Tempa Daniel Michl.

Náš odchovanec Dan Michl, brankář U15 Martin Bašta a Jakub Čihák, který na Tempu začínal v předpřípravce, v dresu partnerského klubu Sparty po triumfu na prestižním UTLC Cupu v Moskvě. Náš odchovanec Dan Michl, brankář U15 Martin Bašta a Jakub Čihák, který na Tempu začínal v předpřípravce, v dresu partnerského klubu Sparty po triumfu na prestižním UTLC Cupu v Moskvě.
Dva Tempáci se v dresu Sparty minulý týden skvěle předvedli na prestižním turnaji kategorie U15 UTLC Cup v Moskvě. K celkovému triumfu přispěli brankář naší U15 Martin Bašta a odchovanec Tempa Daniel Michl. Oba navíc získali individuální ceny - Martin Bašta byl vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje, Daniel Michl se stal nejužitečnějším hráčem turnaje.

Martin Bašta vyrazil na turnaj v rámci spolupráce Tempa se Spartou. Po třech zápasech v základní skupině proti Lokomotivu Moskva (1:0), BATE Borisov (2:1) a Yokohamě F. Marinos (0:1) se předvedl v semifinále proti AS Řím (0:0), ve kterém chytil penaltu v šesté sérii rozstřelu. Ve finále Sparta znovu vyzvala japonskou Yokohamu a na hlavním stadionu Lokomotivu před dvěma tisícovkami diváků rozhodl vítězným gólem v poslední minutě Daniel Michl.

"Věřím, že turnaj byl pro Martina velkým zážitkem a že mu taky ukázal, na čem všem by měl dále pracovat. Je fajn vidět, že kluci z Tempa se mohou ukázat na tak velké akci, a snad to bude pro všechny další Tempáky motivace trénovat vždy s chutí a radostí," říká trenér naší U15 Petr Havlíček.

Další informace o turnaji si přečtěte na oficiálních stránkách turnaje (http://www.utlccup.com/en/news-en/ac-sparta-the-winner-of-the-utlc-cup-2018/), hodnocení sparťanského trenéra Michala Vychodila najdete zde - https://sparta.cz/cs/clanek/rocnik-2004-ovladl-prestizni-utlc-cup-33935

Osoby:

Martin Bašta
Daniel Michl

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)