FC Tempo Praha

U15: Výborně zvládnutý zápas

10.9.2018 10:51   Petr Havlíček  

Tempáci nastříleli Petřínu šest branek a zvládli i dvacetiminutové oslabení.

Po černém čtvrtku, kdy nám v rozmezí hodiny a půl vypadli čtyři kluci (z čehož dvě zranění byla poměrně kuriózní a možná se objeví příští červen v rubrice veselá historka sezóny), jsme v pozměněné sestavě vyrazili na hřiště v Ledcích u Plzně, kde nás čekal zápas s Petřínem Plzeň.

Do utkání na nestandardně vysoké trávě plné ranní rosy kluci vstoupili skvěle a hned ve třetí minutě se ujali vedení. V celém prvním poločase jsme drželi míč, dostávali se do zakončení a dobře hlídali občasné výpady domácího útočníka. Gól ale dlouho nepřicházel, přesto byli kluci trpěliví a nakonec se dočkali dvou branek těsně před přestávkou.

Hlavním tématem poločasové rozmluvy bylo nepolevit v aktivitě, hrát neustále útočně a udržet čisté konto. Kluci skvěle začali, když jsme v prvních pěti minutách druhé půle zvýšili na 5:0. Potom ale drobné polevení přišlo a čtyři zmatky v obraně vyústily v jeden inkasovaný gól a červenou kartu za faul zezadu při přerušení jasné gólové šance. Tento moment nás naštěstí probral a ve zbylých patnácti minutách jsme i v deseti byli aktivnější a přidali ještě jeden gól.

Tentokrát kluci zápas zvládli velmi dobře. Pochválit je musíme za velkou aktivitu, za vstupy do obou poločasů, za šest vstřelených branek i za trpělivost v první půli při stavu 1:0. Taky se nám celkem slušně podařilo spojit bojovnost s klidem na míči, což bylo naše hlavní téma utkání. Negativem jsou dvě žluté karty a jedna červená pro naše stopery a zhruba deset minut druhého poločasu. Teď nás čeká po delší době týden bez vloženého zápasu, takže máme dost času na práci a další zlepšení našeho výkonu.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 1:6 (0:3)