FC Tempo Praha

Muži B: Nechoďte na pivo před koncem

19.9.2018 13:46   Jiří Nechvíla  

Benfika porazila Strašnice brankou Trojana z 89. minuty.

Po dvou prohraných kolech jsme chtěli opět naplno bodovat. V domácím prostředí nás čekal tým ze dna tabulky s nejvíce obdrženými góly ve skupině. Nastoupili jsme opět s namixovanou sestavou, kdy bylo v základu pět dorostenců. Největší opora týmu a kapitán nebyl na zápas nominován, jelikož měl celý týden jiné starosti. Už ne tak velká opora, ale zástupce kapitána, také nebyl v nominaci, jelikož musel zůstat v hospodě a vařit guláš. Kapitánskou pásku tedy převzal matador, mentor mladých, poloviční kulturista a velký fanda Zděnka Slavíčka, Jirka Žalud. Bohužel hned v první minutě zápasu musel sledovat, jak nám Strašnice střílejí první gól. Studená sprcha na úvod nás naštěstí příliš nerozhodila a po celou první půli jsme měli území převahu, kterou jsme ale nebyli schopni gólově vyjádřit. Ten, kdo tedy přišel na zápas později a před koncem prvního poločasu si šel pro pivo, aby nemusel čekat frontu, tak přišel o všechny góly. Ve 42. minutě jsme se konečně dokázali prosadit, kdy pálil ve druhém zápase po sobě Ondra Šváb.

FC Tempo Praha B - FK Union Strašnice 3:2 FC Tempo Praha B - FK Union Strašnice 3:2
Druhý poločas byl pro diváky nepříliš záživný. Hra byla pomalá, plná nepřesností a zbytečných ztrát na obou stranách. Přeci jen více nebezpečnější jsme byli my a po pěkné akci jsme nastřelili tyčku. To nás naštěstí příliš dlouho nemrzelo a o chvilku později se prosadil Jirka Žalud. Konec zápasu, byl přeci jen pro diváky záživnější. Nejdříve byli svědky zahrávaní raritního nepřímého kopu z úrovně penalty v našem pokutovém území. Ten byl nařízen po porušení pravidla 12.29 – přestupky a provinění. Přesná citace pravidla: "Doba, během níž smí mít brankář míč v rukou pod kontrolou, je omezena na nejvýše šest sekund. Za porušení pravidla proto potrestá rozhodčí brankáře, který má míč v rukou pod kontrolou déle než šest sekund, nebo před tím, než se s míčem v rukou postaví na nohy, podle názoru rozhodčího úmyslně promarní tolik času, že se potom nestačí míče zbavit do šesti sekund.“ S touto šancí naštěstí hosté naložili prachbídně.

Bohužel v 86. minutě se již prosadili po kolmé přihrávce za obranu a zápas spěl do remízy. Kdo šel opět na pivo před koncem zápasu, přišel suverénně o nejkrásnější akci zápasu. Dvě minuty před koncem si z levé strany navedl Honza Trojan míč k vápnu a nádhernou utaženou placírkou vymetl protější šibenici. Zápas jsme tedy nakonec dovedli do vítězného konce, avšak náš výkon rozhodně neodpovídal našim představám. Tři body jsou ale doma a další zápas nás zavede do Kyjí, které jsou dva body pod námi. 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Union Strašnice 3:2 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:37)