FC Tempo Praha

U10: S Vršovicemi a Bohemkou

4.4.2019 22:58   Jindřich Vampola  

Tempáci sehráli i povedený turnaj v Liberci.

V sobotu jsme měli možnost odehrát v Liberci dobře obsazený turnaj s kvalitními soupeři. Navíc si kluci poprvé vyzkoušeli hrát s šesti hráči v poli. S větším počtem hráčů se zvětšilo i hřiště, na kterém bylo ještě mnohem důležitější využívat volného prostoru, což se nám ne vždy dařilo. Díky většímu počtu hráčů bylo třeba pracovat s míčem velmi rychle. Když se nám míč zasekával pod nohama nebo jsme danou situaci neřešili v rychlosti, tak se okamžitě tvořil chumel a bylo již těžké dostat míč do volnějších míst na hřišti, z jedné strany na druhou. Co nám od kluků taktéž chybělo, bylo větší zastoupení střelby z dálky. Když měli dobrou možnost vystřelit, většinou přidali další zbytečný dotek nebo přehazovali míč ze slabší nohy na silnější, čímž prováhali správný moment k zakončení. Naopak je třeba kluky ještě pochválit za snahu o náběh pro míč a převzetí míče v postavení zády k bráně soupeře, na čemž v trénincích často pracujeme. Celkově jsme se na turnaji vůbec neztratili a odehráli spoustu vyrovnaných utkání. Kluky je také třeba pochválit za nasazení, se kterým po celou dobu turnaje hráli, k čemuž jistě přispěla i divácká kulisa, kterou jim rodiče připravili.

V neděli jsme odehráli zápas s týmem z Vršovic. Na obou hřištích kluci odehráli vyrovnaný zápas, díky čemuž měli optimální výzvu a mohli se tak naplno zlepšovat. V zápase se objevila spousta úspěšně vyřešených situací, a to ať už dobrými kličkami a přechodem 1na1, tak i přihrávkou. Co nám dělalo problémy, byly náběhy, kdy často spoluhráči čekali na řešení situace hráčem s míčem, ale nenabízeli se nebo nabíhali do prostorů, kam jim nebylo možné přihrát (daleko, za protihráče…). Dále jsme občas řešili autové vhazování hodem po lajně do chumlu a brankář zůstával zalezlý v brance, místo aby se také šel nabídnout. Když už jsme míč na brankáře dostali, tak kluci zapomínali na roztažení hřiště na druhé straně a brankář tak často vracel míč zpět do chumlu odkud přišel. Celkově je však kluky a vzorně fandící rodiče pochválit za podané výkony.

Úterní výkon proti Bohemce nás naopak těšit nemůže. Kluci do zápasu vstoupili v nízkém tempu, a to si drželi až do konce. Celkově jsme nedokázali využívat velikosti hřiště a aktivně roztahovat hru. Problém dělalo i obsazování hráčů a návraty po útočných akcích. Bohemka tak často chodila v přečíslení na našeho brankáře. Problémy nám dělal i pomalý povrch, na který jsme si na rozdíl od domácích nedokázali zvyknout a naše přihrávky tak byly velmi pomalé, míč často zůstával pod nohama. Celkově bylo v zápase vidět i několik slušných akcí, či přechodů 1na1, ale tyto záblesky pro nás rozhodně nemohou být dostačující. Přestože jsme nakonec Bohemku přehráli, spokojeni být nemůžeme. Navíc se opět ukázalo, že někteří kluci nemakají naplno, pokud nejsou motivováni zvenčí.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha