FC Tempo Praha

U15: Penaltová výhra na Admiře

26.5.2019 22:56   Petr Havlíček  

Komunikace a vášeň, tak by to mělo vypadat.

Na Admiře jsme v prvním poločase podali slušný výkon. Po špatném vstupu do zápasu, kdy jsme se nevyrovnali s rychlostí hry a prohrávali už v páté minutě, jsme se oklepali a sehráli několik pěkných akcí s poměrně velkým množstvím zakončení. Kluci byli herně odvážní, draví, pohybu bylo celkem dost a dočkali jsme se zaslouženého vyrovnání.

Vstup do druhé půle se nám povedl a po rychlé akci jsme šli do vedení. V tu chvíli bohužel kluci přestali být aktivní, zřejmě ze strachu udělat případnou "rozhodující" chybu. Admira nás proto důraznou hrou zatlačila a po nedohrané standardní situaci srovnala. Potom jsme se znovu vrátili k odvaze a aktivitě, ale už jsme nebyli tolik nebezpeční jako v první půli, a zápas rozhodovaly penalty. My jsme všechny kopli velmi dobře, Admiru dvakrát skvěle vychytal Skokánek, a tak jsme se mohli radovat z výhry.

Hrál se hezký žákovský fotbal, hra měla z obou stran parametry a hlavně v první půli bylo k vidění hodně zakončení a pasáží nahoru dolů. Kluky musím pochválit za komunikaci a vášeň v zápase, tak by to mělo vypadat, navíc to bylo podpořeno dobrými herními momenty.

Jedinými kaňkami zápasu tak byla neodpískaná tisíciprocentní penalta pro nás v poslední vteřině a to, že se ve dvaceti stupních v závěru května hrálo na umělce. Jinak bych chtěl poděkovat Admiře za několik kvalitních (mistrovských i přátelských) utkání v uplynulých dvou sezonách, oceňujeme dobrou práci jejich kluků a trenéra Šerana a přejeme hodně štěstí do dalších zápasů a tréninků.

Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 2:2 (1:1), pen. 3:4