FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezóny

13.7.2019 11:28   redakce  

Umístění v klidném středu tabulky, přesto sestup. Hodnocení trenéra Petra Dedka ale negativní není.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Po nečekaném postupu z 5.místa bylo cílem klidné účinkování ve vyšší soutěži. Přeloženo, být schopni hrát zápasy i s nejlepšími tak, aby béčko mohlo stále plnit svou hlavní úlohu, tedy dávat ochutnat dospělý fotbal dorostencům a sloužit jako možnost zápasového vytížení těm hráčům z lavičky áčka, kteří o to projevují opravdový zájem. Zároveň si udržet dobrou náladu mezi kmenovými hráči béčka a nadále zásobovat čtenářskou obec referáty s nejvyšší sledovaností.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Podařilo měrou vrchovatou. Devět bodů po třech zápasech nám dalo klid a podzim jsme zvládli na výbornou i přes dva debakly. Jarní rozjezd nám nevyšel, ale dokázali jsme se z něj oklepat a závěr sezóny potvrdil, že jsme schopni I.A třídu odehrát v jakékoli sestavě, respektive v jakékoli kombinaci se zápasy áčka i U19. Bohužel jsme soutěž neudrželi z důvodu sestupu áčka, což jsme na společné rozlučce oslavili pokřikem "Hoši, děkujem":-). Referáty Jirky Nechvíly udržely vysokou laťku.

SK Třeboradice - FC Tempo Praha 6:0 SK Třeboradice - FC Tempo Praha 6:0
Jaké jsou cíle týmu do sezóny následující?
Potvrdit výkony a výsledky v A třídě tím, že budeme na prvních příčkách B třídy a zároveň budeme v zápasech týmem, který určuje ráz utkání a má více ze hry.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Největší předností týmu je nadhled nad výsledky, což se ale zároveň někdy jeví i jako nejslabší stránkou:-).

Nejlepší a nejhorší moment sezóny?
Nejlepším momentem byl snový start do soutěže, nejhorším sestup áčka a tím i sestup náš.

Jak si rozdělujete práci v realizačním týmu?
Já se snažím držet trochu kázně a disciplíny v týmu, kde si každý dělá co chce, Jirka Hron má na starosti metodiku strečinku a Petr Petřek jakožto vedoucí se celý rok neúspěšně snaží včas nechat dobít panel ovládající výsledkovou tabuli:-).

Co je podle vás největším trendem současného fotbalu, v čem se mění, co ve hře sledujete jako největší změnu?
Rychlost, atletičnost, taktická vyzrálost. Některé protiútoky podzimního Manchesteru City mi připomínaly počítačovou hru.

Jak vnímáte herní projev tempáckých týmů? V čem se ten váš liší od ostatních, co byste si naopak chtěli vzít od jiného, kterého a proč?
Herní projev Tempa je technický fotbal s důrazem na rozehrávku od branky a chybějícím "grázlovstvím". Projev béčka se od ostatních nejvíce liší na místě stopera, když hraje Jirka Nechvíla. To bychom si rádi od někoho jiného vzali kohokoli jiného:-).

Jaké faktory nejvíce rozhodují o úspěchu a hráče ve vaší kategorii? Co je pro úspěch hráče a jeho rozvoj nejdůležitější?
V naší kategorii a soutěži, kterou hrajeme, rozhoduje o úspěchu nejvíce chuť hráčů se vydat, ideálně se vydat ve prospěch celku, což je vlastnost proměnná nejméně z týdne na týden. Obecně je pro úspěch hráče a jeho rozvoj podle mne nejdůležitější láska k fotbalu, chuť ho hrát naplno kdykoli, kdekoli, na jakémkoli postu a za jakéhokoli stavu.

Co vám nejvíce chybí v tempáckém areálu?  Čeho si naopak nejvíce vážíte?
V tempáckém areálu chybí snad jen tělocvična školní velikosti. Nejvíce si vážím možnosti trénovat v šestnácti týmech celý týden v jednom areálu a tím pádem se i stále potkávat. Bohemka, Viktorka Žižkov a mnohé další "slovutnější" týmy nám musí závidět.

Na závěr bych rád poděkoval všem trenérům a vedoucím za další rok práce a péče o tempácké hráče. Moc si toho ve vedení vážíme a oceňujeme.

Osoby:

Petr Dedek