FC Tempo Praha

Muži B: Pád hvězdy

29.8.2019 9:21   Jiří Nechvíla  

Vzpomínáte na článek o Pavlu Hrstkovi, kdy se mu povýšením do A týmu obrátil život vzhůru nohama?

TJ Sokol Lipence - FC Tempo Praha B 4:1 TJ Sokol Lipence - FC Tempo Praha B 4:1
Pavel si minulý rok skvělými výkony v rezervním týmu mužů vysloužil pozvánku do A týmu. Jeho sláva začala stoupat a všichni okolo něj Pavla varovali, jak vrtkavý život fotbalové hvězdy může být. "Pokoru Pavle, pokoru." Říkávali mu jeho rodiče. Jenže, co očekávat od jednadvacetiletého kluka, který si fotbalem vydělal skoro devět set korun? Množí se Instagram srdíčky, holky, auta. Večírky přibývaly, peníze ubývaly a tréninková morálka upadala. Na svůj poslední zápas za A tým Pavel přišel rovnou z herny, byl stáhnut v 74. minutě a po pozápasové hádce s trenérem se již na hřiště do konce sezóny nepodíval.

Pavel se začal utápět v hazardu,dostával se do dluhů a na trénink chodil pouze sporadicky. Přípravu na novou sezónu Pavel začal pod novým trenérem opět v A týmu a vše začalo vypadat zase světleji. Po jednom z tréninků se ale trenérovi ztratila peněženka.Nejdříve všichni podezřívali Robina Eremiáše, ale stačilo obejít herny v okolí a případ byl vyřešen. Pavel byl díky tomuto excesu okamžitě přeřazen do B týmu, se kterým to jde od té doby od desíti k pěti. Béčko sice hraje oproti loňské sezóně pouze I.B třídu, ale jako by s příchodem Pavla padla na tým deka a týmu se nedaří, jak se předpokládalo.

Pavel nastoupil v prvním zápase v 68. minutě za stavu 2:1 pro Tempo, ale bohužel zápas nakonec dopadl remízou, kdy jsme dotahovali v poslední minutě. Do dalšího zápasu měl Pavel nastoupit v základní sestavě, bez omluvy ale vůbec nedorazil a zápas jsme prohráli. Do zápasu v Lipencích tak Pavel usedl opět pouze na lavičku. Zápas se pro nás vyvíjel dobře a po pěkné brance Pepy Hurky jsme šli do vedení. Hra byla z naší strany sice plná nepřesností, ale výsledek jsme do poločasu udrželi. Ve druhé půli se nám stále příliš nedařilo a vzhledem k tomu, že jsme nutně potřebovali vyhrát, rozhodl se trenér Jirka Hron poslat pro zklidnění hry do zápasu Pavla. Pavel nastupoval za stavu 1:0 na 18 minut, během kterých jsme dostali 4 góly. Díky, Pavle.

Zápasy:

TJ Sokol Lipence - FC Tempo Praha B 4:1 (0:1)

Osoby:

Pavel Hrstka

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:2)