FC Tempo Praha

U14: Smrtící desetiminutovka

10.9.2019 11:55   Jaroslav Teplan  

Tempáci v Písku nezvládli standardní situace.

V pondělí jsme hráli další soutěžní zápas v Písku. V tradičním zápase jsme očekávali těžké utkání. 

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, byli jsme častěji na míči, ve spoustě situací jsme velmi dobře represovali a zároveň z řady soubojů dobírali veškeré odražené míče. Podařilo se nám vstřelit krásnou branku Patrikem Fílou, když se krásně uvolnil od obránce po přihrávce Tomáše Slanyho. Celý první poločas jsme drželi míč, ale naše střelba byla spíše ze střední vzdálenosti a vyložené příležitosti jsme si nevytvářeli. Soupeř měl občasné výpady a hrozil především ze standardních situací. Jednu z nich využil a vyrovnal na 1:1. Poločas tak skončil remízou.

V poločasové přestávce jsme kluky nabádali k větší aktivitě, drzosti a snaze o zakončení. Zároveň jsme upozorňovali na obranné standardní situace, které nás trápily v zápase s Kladnem. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně, ovšem bez šancí, ale pořád s držením míče. Pak se však strhla smrtící desetiminutovka, kdy jsme čtyřikrát inkasovali. Nejdříve nám soupeř utekl na rozdíl dvou branek ze standardních situací na 3:1, poté zvýšil na 4:1, když se z úhlu trefil na přední tyč, na 5:1 zvýšil z podobné vzdálenosti, ale tentokrát vzduchem přes brankáře. Poté, co jsme inkasovali branky ze standardních situací, tak soupeř byl výrazně lepší a neproměnil ještě řadu dalších příležitostí.

Odehráli jsme další kvalitní zápas, i když výsledek tomu nenapovídá. Byli jsme lepším týmem po šedesát minut, poté ovládl zápas Písek a díky posledním dvaceti minutám zaslouženě zvítězil. Pokud kluci nezlepší pozornost a osobní zodpovědnost při standardních situacích, tak budou zbytečně prohrávat. Na druhou stranu se pouze o tom bavíme, neboť to zatím ještě nebylo náplní v tréninku.


Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 5:1 (1:1)